Dagbok

Stallets dagbok

Nu är det lite vinterkänsla med snö även om det inte är några jättemängder som kommit. Själva snön är ju lite mysig, men minusgrader och fruset är inte på min favoritlista. Dock känns det alltid lättare när vi kommit in i januari och ett nytt år, då ligger liksom våren inom räckhåll på ett annat sätt än i oktober/november. Man vet att även om det skulle bli riktig vinter nu så dröjer det inga evigheter innan våren är här.
Banorna är i mycket fint skick och det var blandade tempon som gällde idag. Raskare för Quagmire och Snowfoot som båda siktar på start den 17e och de ser starka och bra ut båda två. 
House in Order tog Nyårsdagens lopp på bästa sätt, han blev snarare mer peppad och uppiggad. Idag var han enormt på hugget på banan och Andreas fick jobba ordentligt för att inte skulle gå för fort.
En stor glädjekälla är att se hur fin Timo Nurmos är nu, han rör sig så lätt och och avslappnat och förväntningarna inför året är stora. Egentligen är det synd att han inte åker med till Dubai, men det blir för kort tid och han har egentligen bara ett lämpligt lopp där nu eftersom deras säsong är så förkortad.
En annan häst vi har stora förväntningar på är Chamori och hon grundtränar med mycket uppbyggande arbete just nu och ser toppenfin ut. Hon är anmäld i de flesta storlopp och årsdebut blir till våren.
Perfect Sister har varit på gång att starta, men just nu växer hon en del och vi får ha is i magen och hålla igen på träningen tills hon är redo. Det här är en mycket kapabel häst som vi tror kommer göra sig gällande i storloppen under året.
Åringarna Sandstorm och Douze Points fortsätter att sköta sig strålande bra och de utvecklas snabbt just nu både träningsmässigt och framför allt kroppsmässigt. Det är så roligt att följa dem, de gör nya framsteg i stort sett varje dag. 
Imorgon är dirttracken stängd, men vi tränar några på rakbanan istället som vi brukar göra på onsdagar.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1