Dagbok

Stallets dagbok

Så var det en ny vecka igen, tiden flyger verkligen fram och det är ju inte så himla länge tills det är jul. Förra året åkte vi ju med Timo Nurmos till Dubai i mitten av december och siktet i år har varit att göra det igen med både honom och kanske flera hästar. Dock ser förutsättningarna i år lite annorlunda ut och frågetecknen är många. 
Säsongen är kortad, både tiden man får vara där och själva tävlingssäsongen med antal tävlingsdagar. Det gör att det är snålt med lämpliga lopp och dessutom har de dragit ner på prispengarna. Även om man inte kan räkna in prispengar i budgeten när man åker så är det ju ändå en faktor att ha med när man överväger resa. 
Dock tycker jag att det största skälet till att tveka om att resa dit är hela världsläget med corona och att det finns en avrådan från UD att resa utanför Sverige. Gäller försäkringar då för både folk och hästar? Vad händer om Dubai plötsligt stänger ner? Kommer hästägare ens kunna resa dit och se tävlingarna?
Alla dessa frågetecken gör att det lutar starkt åt att vi nog stannar hemma i vinter och siktar på att åka dit till nästa säsong istället och då med så många hästar som möjligt.
Nu verkar ju ett coronavaccin vara lite på gång och det är förmodligen det som krävs för att livet ska bli som vanligt igen.
Dagens träning gick mycket bra och även det övriga arbetet i stallet. Vår hovslagare var på plats och förutom några skoningar inför helgens tävlingar så jobbade han också med åringarna. Michael höll i dem och det var massor med beröm och klappar, det är ju av yttersta vikt att allt sådant här blir en positiv upplevelse för dem och det blev också, de skötte sig galant.
Startanmälan idag till på söndag då vi har Quagmire, A Ragman och Kew Bridge som startar samt Snowfoot som kvalar. Det var också anmälningar till veckan efter, dvs den 22a och då har vi också ett antal intressanta hästar som siktar på start. 

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1