Dagbok

Stallets dagbok

Så var det en ny vecka igen, tiden flyger verkligen fram och det är ju inte så himla länge tills det är jul. Förra året åkte vi ju med Timo Nurmos till Dubai i mitten av december och siktet i år har varit att göra det igen med både honom och kanske flera hästar. Dock ser förutsättningarna i år lite annorlunda ut och frågetecknen är många. 
Säsongen är kortad, både tiden man får vara där och själva tävlingssäsongen med antal tävlingsdagar. Det gör att det är snålt med lämpliga lopp och dessutom har de dragit ner på prispengarna. Även om man inte kan räkna in prispengar i budgeten när man åker så är det ju ändå en faktor att ha med när man överväger resa. 
Dock tycker jag att det största skälet till att tveka om att resa dit är hela världsläget med corona och att det finns en avrådan från UD att resa utanför Sverige. Gäller försäkringar då för både folk och hästar? Vad händer om Dubai plötsligt stänger ner? Kommer hästägare ens kunna resa dit och se tävlingarna?
Alla dessa frågetecken gör att det lutar starkt åt att vi nog stannar hemma i vinter och siktar på att åka dit till nästa säsong istället och då med så många hästar som möjligt.
Nu verkar ju ett coronavaccin vara lite på gång och det är förmodligen det som krävs för att livet ska bli som vanligt igen.
Dagens träning gick mycket bra och även det övriga arbetet i stallet. Vår hovslagare var på plats och förutom några skoningar inför helgens tävlingar så jobbade han också med åringarna. Michael höll i dem och det var massor med beröm och klappar, det är ju av yttersta vikt att allt sådant här blir en positiv upplevelse för dem och det blev också, de skötte sig galant.
Startanmälan idag till på söndag då vi har Quagmire, A Ragman och Kew Bridge som startar samt Snowfoot som kvalar. Det var också anmälningar till veckan efter, dvs den 22a och då har vi också ett antal intressanta hästar som siktar på start. 

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1