Dagbok

Stallets dagbok

När första turen reds ut imorse var hela himlen mörkgrå och regnet hängde i luften. Det tog inte lång stund förrän det satte igång på allvar och hela förmiddagen har det regnat på rejält med endast några kortare uppehåll här och där. Det kom ganska stora mängder och vi förstod rätt snabbt att banan troligtvis skulle bli sämre framåt lunch, det var angeläget att hinna rida turerna så snabbt och effektivt som möjligt. 
Vi körde på i gott tempo mellan turerna där vi såg till att hästarna till nästa tur var inne från walkern (där de alltid gör en första uppvärmning innan sadlingen) när turen innan kom in, vi fick på det sättet allt att flyta på smidigt och raskt. 
Jag tycker vi klarade det här väldigt bra faktiskt, det var en hektisk morgon med stort fokus på att hästarna skulle få träna på en så bra bana som möjligt och det fungerade utmärkt. Guldstjärna till våra tappra ryttare som kämpade på i regnet, sådana här dagar är det ett tufft jobb.
Sent igår kväll anlände en ny åring till stallet, Douze Points (ska uttalas på franska, det är ju högsta poängen man delar ut till bidragen vid röstningen i Eurovision Song Contestfinalen, dvs betyder tolv poäng). Han är uppfödd hos Tor och Helena Sigfridssons storsatsande stall (bl a uppfödare till Ascot Brass) och jag inspekterade honom alltså när vi var där på besök innan auktionen. 
Han är efter Barocci och mamman är fransk, han har fyra framgångsrika syskon med goda meriter som vunnit en hel del i Frankrike.
Idag var han ute i hagen i några timmar även om inte vädret var direkt optimalt. Han är snygg och en väldigt trevlig häst på alla sätt. Hans bästa egenskap är att han rör sig väldigt fint och lätt med mycket bra rörelser som gör att det ser så enkelt ut utan ansträngning, han bara flyter fram.
Hur ägarbilden kommer se ut för honom får jag återkomma till, det kan bli att han blir en andelshäst men inget är bestämt än.
Nu är en lång arbetsvecka till ända och vi önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1