Dagbok

Stallets dagbok

Inte som att jag studsade upp på morgonen imorse... Resor sliter alltid och när jag nu också kört transporten för första gången så var det så klart ganska mycket mental spänning när man inte är van.
Stallet ska dock skötas som vanligt och hästarna tränas och man kommer ändå igång förvånansvärt fort. Dagen har flutit på utmärkt faktiskt och hästarna har tränat på fint.
Bästa nyheten för dagen, ja inte bara för dagen utan den bästa på evigheter läste jag alldeles nyss. Det verkar nu vara väldigt nära att gränsen för folksamlingar höjs från 50 personer till 500, kanske redan nästa vecka om jag fattar rätt?
Det här vore helt fantastiskt i så fall, det innebär att publiken kan komma tillbaka och framför allt då att ägare kan vara med på tävlingar och se sina hästar tävla. Det skulle betyda oerhört mycket för hela galoppsporten, det är jag säker på. Att ägarna får vara med igen och får upp peppen är ju extremt prioriterat, det har så klart varit väldigt tråkigt för dem att inte kunna vara med varken i ledvolten inför loppen eller i vinnarcirkeln vid vinst. Att vara på plats och se sin häst tävla live, är ju en stor bit av det man vill uppnå som hästägare.
Under våren och sommaren med publikstopp har vi i vårt stall försökt att göra alla så delaktiga som möjligt med uppdateringar i sociala medier mm, men så klart kan inget ersätta att få vara med själv. 
Nu stundar också åringsauktioner både i Sverige och utomlands och att det finns intresse och att det blir köp av åringar är oerhört viktigt för både tränare, uppfödare och hela galoppsporten. Nya hästar måste komma in och fylla stallarna, unghästar som framöver både kommer vara med i de största loppen men även hästar som är en viktig kugge i hela maskineriet för galoppen genom att de är med i loppen. Hästar i loppen ger spel som i sin tur ger prispengar så småningom, allt hänger ihop.
Nu hoppas och väntar vi på att få ett klartecken inom kort för nya positiva regler, hoppet lever! 

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1