Dagbok

Stallets dagbok

Vilken härlig lördag med en sådan där helgkänsla man vill ha. Den började förvisso inte så himla bra vädermässigt, himlen öppnade sig totalt och det fullständigt vräkte ner medan vi tog ut de första hästarna i skrittmaskinen och påbörjade morgonrutinerna i stallet. I det läget tänkte jag att det går knappt att rida om det fortsätter så här. Sedan var det som att någon vred på kranen och vips så slutade det regna helt på bara någon minut.
Dagens turer var blandat, några att nämna:
A Ragman gjorde ett mycket starkt intryck när han gick fortare över upploppet och lade i en högre växel än jag någonsin sett honom göra tidigare. Han har vaknat till på kvalet och utvecklats mycket i träningen den senaste tiden. 
Perfect Girl Ester är anmäld till Jägersro nästa söndag och hon gjorde en raskare träning idag och är på starkt uppåtgående i form. Det är troligt att hon behöver ett lopp i kroppen för att vara helt klar, men vi får se.
Bright Light är även han anmäld till Jägersro och han gjorde ju ett fint lopp i Göteborg i söndags. Just nu ägnar han sig mest åt lugnare jogging och uppmjukande träning, lugn canter i torsdags, igår tömkörning och idag trav och lugn canter på volten på ett mer dressyrmässigt sätt. Han är i bra form nu och då är det lämpligt att ta några dagar och variationsträna.
Timo Nurmos siktar på att göra sitt första lopp sedan Dubai om knappa två veckor och idag blev det ett längre jobb ensam och han ser som vanligt strålande fin ut.
Beach Road One, Shylock och Sharp Eye tränade tillsammans idag sida vid sida i ett gott tempo hela varvet och de såg starka och bra ut hela vägen. Sharp Eye gör årsdebut på onsdag och de andra två startar tävlingsdagen efter som är två veckor senare.
På onsdag startar också Dhakota och High Max. Dhakota gick ganska lugnt idag medan High Max ökade på sista biten över upploppet och såg mycket bra ut.
Perfect Sister tränar mycket tillsammans med nykomlingen Zahra och de passar bra tillsammans just nu, de jobbar upp kondition och styrka hela tiden. Perfect Sister är väldigt lik sin syster Perfect Girl Ester både kroppsmässigt och det coola psyket, de har ett sådant härligt självförtroende och en air av att de vet sitt värde.
Jag nöjer mig med att rapportera dessa idag även om det var många fler fina hästar som var ute och tränade och gjorde det bra. 
Imorgon är det tävlingar på Övrevoll när det är Norges nationaldag "syttende mai" med tradionsenliga galopptävlingar. 

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1