Dagbok

Stallets dagbok

Det kom en hel del regn under natten och då behöver oftast harvningarna istället göras med ett slags nät som mer drar på ytan. Harvar man i en blöt bana så blir det bara en djup gegga, så på det här sättet blir banan mer fast och packad men jämn. Dessutom håller den ifrån sig regnet bättre om den ligger lite mer ihoptryckt, så väntas regn så brukar den packas innan för att hålla ifrån sig vätan.
Banan var ändå helt okej, men åt det klart hårdare hållet och vi drog ner till lugnare tempon än vanligt. Det kan vara nyttigt med lite variation i upplägget också och hästarna jobbade sig väldigt fint i bra form.
I Dubai hållerTimo Nurmos igång med lugnare träning. Ungefär var tredje dag får han cantra lite mer för att rasta av honom någorlunda och annars håller han sig i lugna tempon. Fredrik är mycket nöjd med hur han känns och ser ut, att ha spenderat vintern där har varit guld värt.
Om en vecka idag flygs de skandinaviska hästarna hem och anländer till Köpenhamn tisdag lunch. Det kommer då ta ett tag med papper,tull och avlastning av både hästar och grejer, men därefter transporteras de till Jägersro för övernattning. Sedan körs alla hästar som ska till Bro Park tillsammans på onsdag morgon och vi ser fram emot hans ankomst!
På lördag kväll är det Hästfest på Bro Park och det anordnas av SGS. Vi har där två nomineringar; Timo Nurmos i kategorin Årets Tvååring och Perfect Girl Ester i kategorin Årets Sto. Verkligen roligt och vi kommer bli ett antal som går dit och vad jag har hört så är det närmare 100 personer anmälda så det kan bli en jättetrevlig kväll.
Det blir en hektisk lördag; träning på morgonen, Super Saturday i Dubai på lunchen/eftermiddagen och så Hästfesten på kvällen. Den krockar ju med finalen i Melodifestivalen och ni som följt med här länge vet nog att jag inte vill missa det. Man får se till att undvika att få veta resultatet och kolla i efterhand direkt när jag kommer hem. Hårt jobb... :)

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1