Dagbok

Stallets dagbok

Dagen började precis som igår med en extra tidig start och att första turen var ute strax efter klockan sex. Skillnaden mot igår var att det var betydligt raskare tempon som gällde idag.
Dessutom lite special då det gjordes en kontroll av i halsen under arbete på två av hästarna. Man sätter en slang med en kamera som filmar när hästen går fort. Hur fungerar halsen då, får hästen luft som den ska? Det finns flera olika orsaker till att en häst inte får luft, olika sorts fel i svalget som gör att det täpper till luftintaget och hindrar hästen från att andas som den ska.
Man kan ju lätt själv tänka sig vilken stress det skulle innebära att andas som genom ett sugrör och försöka prestera samtidigt. Som tur är så är dessa fel oftast ganska lätt åtgärdade när man väl har diagnostiserat exakt vad det är och som sagt så finns det flera varianter. 
Testerna gjordes idag, men det dröjer tills imorgon innan de är klart analyserade då det krävs att man tittar på filmen i slowmotion ett antal gånger för att se exakt hur det ser ut. 
Igår utlovade jag nya bilder och nu är det uppdaterat med Wolframs strålande fina bilder, så missa inte dem. Titta in under fliken Veckans Bilder!
Imorgon är det lite lugnare på träningsfronten eftersom banan är stängd, men vi kommer ändå rida några turer ute på rakbanan.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1