Dagbok

Stallets dagbok

Igår blev det en väldigt lång dag. Först på förmiddagen var det träning som vanligt med en hel del raskare tempon och hästarna skötte sig utmärkt. Vi var också i startboxarna med Dhakota, A Ragman och Eye for an Eye och övade. Först fick de skritta igenom en gång och därefter gick alla in med stängda framgrindar och fick sedan hoppa ut. Ni som har Facebook eller Instagram kan där se en liten film från träningen om ni går in på Stall Malmborgs sida.
Igår var det också startanmälan till på onsdag på Bro Park och då har vi en hel del starthästar, se vilka under fliken Kommande Starter (Starter & Resultat).
Efter lunchfodring och en promenad med hundarna så var det dags för mig att åka hemåt. Jag hann dock inte så mycket mer än hem förrän de ringde från stallet och sa att Stureplan inte kunde stödja på sitt ena bakben, något hade hänt över lunchen. Det blev till att kasta sig tillbaka till stallet samtidigt som jag på telefon organiserade med veterinär vilket inte är det enklaste att hitta med kort varsel. Det ordnade sig dock till slut även om det tog ett antal timmar innan han kunde komma.
Det är en stor stress att vänta och inte veta vad som är fel, jag kunde inte hitta något speciellt som verkade konstigt, han var inte svullen någonstans. När veterinären till slut anlände kunde han konstatera att det inte fanns något fel på hans ben utan att det var hoven som ömmade, han har förmodligen slagit i den på något sätt.
När vi till slut fick av skon så blev han mycket bättre, men om det bara är en rejäl smäll han har fått eller om det finns en liten spricka eller liknande kan vi först avgöra om några dagar. Vi röntgade hans hov, men det kan vara svårt att se något när det precis har hänt när det gäller mindre förändringar. Så för att veta säkert så tar vi nya bilder i nästa vecka.
Oavsett så kommer han bli helt återställd och det var det viktigaste, det var ju det som oroade enormt hela kvällen. Jag var inte hemma i bostaden förrän strax före midnatt och var inte så himla pigg när klockan ringde imorse kl 4.20, det där tog på krafterna på alla sätt.
Idag har träningen varit mestadels åt det lugnare hållet fast med en del mellantempon också. Vi har också hunnit förbereda lite inför morgondagens resa till Jägersro dit vi åker med Perfect Girl Ester och Chizhou för tävlingar på söndag. Vi kommer åka vid lunchtid och innan dess är det träning som vanligt!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1