Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag och lite helgkänsla. Även idag samma rutiner som de senaste dagarna med ridning först och allt jobb i stallet sist. Det känns ju egentligen betydligt trevligare att först mocka och ha stallet klart, för att sedan koncentrera sig på träningen. Dock har man faktiskt inte så mycket val när det är så här varmt, så det är bara att ta att det är lite rörigt i stallet under morgonen.
En som var klart missnöjd med det arbetssättet var Stureplan som är en stor karaktär. Han är van vid att hans box mockas på morgonen och går han ut i walkern så är det fint och rent när han kommer in igen. Han var ute tidigt och när han då kommer in igen och ser att hans box inte är fixad så tvärstannar han halvvägs in i boxen, stirrar ner på sin omockade box och fnyser högt, genuint upprörd över hur uselt vi har skött oss... Roligare häst får man leta efter, han ställer krav han!
Dagens träning var av det raskare slaget, men vi fick ändra litegrann i upplägg. Tidigt kom ett sms att en spridare som vattnar gräset på natten hade fastnat och att det därför var geggigt och övervattnat vid 600-meterspålen på dirttracken. Det gällde bara ett mycket litet område, men där var det så pass blött på morgonen (det torkade upp under dagen) att där kunde man bara gå långsamt. Så då fick hästarna gå i lugnt tempo hela vägen tills de passerat området, öka från 500 (meter kvar till mål) och istället fortsätta raskt runt svängen efter mål och en bra bit upp på bortre lång och sedan sakta av senare än normalt. Det märktes att hästarna blev lite förvirrade av att fortsätta längre, men det kan vara nyttigt att ändra upplägg ibland. 
Att vi fick den här informationen innan första turen är ju oerhört viktigt. Hade vi inte vetat om det och ökat på som vanligt så hade det kunnat vara rent farligt att i full fart komma till ett område där banan plötsligt är djup och blött. Här fungerar det verkligen superbra med den sms-tjänst som används så att alla tränare får den här viktiga infon och den kom i god tid innan banan öppnade. Bra, enkel och tydlig kommunikation mellan de som ansvarar för banan och tränarna!
Det var många extra bra intryck på dagens träning, mycket roligt att se och det ger förväntningar framåt så klart.
Både idag och i torsdags var Wolfram imponerande morgonpigg, han var på plats i stallet redan innan första turen på morgonen kl 6.00. Så det har tagits massor med fina bilder de senaste dagarna som vi ser fram emot att se. De är dock inte med på den uppdateringen av bilder som jag gjort idag utan där är det främst fokus på tävlingsbilderna från i söndags samt ett fåtal träningsbilder. Även alla dessa bilder har Wolfram tagit vilket betyder hög kvalitet, så kolla in dem under fliken Veckans Bilder!
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1