Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det då träning som vanligt på morgonen. Eller inte riktigt som vanligt eftersom Amanda nu har påbörjat sin semester. Malva kommer ersätta henne med ridningen, men hon är just nu i England och börjar jobba först på lördag. Så idag och imorgon blev/blir det flera turer att rida för övriga.
Sju turer reds idag och i två av dem var det också startboxträning. Först var A Ragman och Timo Nurmos som nu börjar få god vana i startboxträningen. De fick först skritta igenom boxarna en gång och därefter gå in med stängda framgrindar och låsas in. Så fick de stå en liten stund innan det var dags att hoppa ut och nu börjar de bli ganska raska ut, båda var mycket duktiga.
I turen efter var det dags för Dhakota och Chizhou. Dhakota gjorde precis samma upplägg som förra turen och skötte sig perfekt.
Chizhou har i träning alltid skött sig fint med startboxlastningen, men i debuten i förra veckan så var hon inte alls så snäll som tidigare och fick till slut lastas med huva. Så det var klart läge för repetition inför hennes nästa start som är på söndag.
Hon fick gå in med stängda framgrindar, låsas in, stå en stund och sedan backa ut och prova igen. Tre gånger fick hon gå in innan vi var nöjda. Hon såg rätt motvillig ut första gången, var bättre andra gången och gick in nästan direkt tredje gången. 
I debuten så fungerade hon bra med huvan, men så klart vore det bra om vi kan slippa det och få henne säkrare i lastningen.
Hela dagens träning gick fint och hästarna såg bra ut i blandade tempon.
Imorgon tränar vi vidare!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1