Dagbok

Stallets dagbok

Mycket hästar att rida idag och i de första turerna för dagen var det raskare träning som gällde. I de två sista turerna var det sedan fokus på startboxträningen.
De hästar som gick fortare idag var:
Australian Open och Daxios tillsammans.
Power of Attorney, Sharp Eye och High Max gick ihop alla tre.
Bright Light och Perfect Girl Ester ihop.
Stureplan ensam.
Hästarna såg mycket fina ut och gjorde träningen precis enligt plan, lätt i hand allihop.
Utöver dessa så var det naturligtvis ganska många hästar som gick något lugnare i varierande tempon.
Sedan var det då startboxträning som gällde och vi var där med våra fyra tvååringar samt Chizhou som ju ska kvala på torsdag. Hon har tränat mycket, men behövde öva på att hoppa ut lite raskare. Vi delade upp hästarna på två turer. I första turen var det just Chizhou samt Dhakota som siktar på kval inom några veckor. Först fick de gå in och stå instängda i boxarna en stund för att bara stå där lugnt och vänta, detta skötte de jättebra. Därefter fick de springa av och Dhakota förstod direkt vad han skulle göra och var snabb ut.
Jag tyckte inte Chizhou hoppade ut tillräckligt snabbt med tanke på att det är fler hästar i hennes kval och det är inte roligt att ha tappat fem längder direkt från start. Så hon fick öva ensam en gång till och andra gången var hon jätteduktig och rask, mycket nöjd med detta.
Sista turen för dagen hade vi övriga tre tvååringar där. Eye for an Eye, A Ragman och så den franska hingsten som nu har fått sitt namn. Ett något annorlunda namn som står ut från mängden... De flesta av hans ägare är travfolk som har hästar i träning hos Timo Nurmos. Så idén kom upp att döpa honom till just Timo Nurmos. Detta har precis godkänts efter diverse papper där Timo Nurmos själv var tvungen att godkänna och skriva ett intyg. Man får inte döpa hästar efter kända människor hur som helst, det kräver medgivande och extra papper. Det finns så klart ett stort reklamvärde i namnet och det står ju minst sagt ut från mängden vilket är precis det som bra namn ska göra. 
Åter till själva träningsrapporten och alla tre hästarna skötte sig strålande i startboxarna. De gick lugnt in bredvid varandra och fick stå där ett tag och bara vänta. Vid tidigare övningar har vi bara långsamt öppnat grindarna och låtit dem skritta ut. Idag tryckte de på knappen för första gången och grindarna flög upp vilket alltid låter lite. Sedan fick de hoppa ut eller gå ut, de fick välja själva utan att ryttarna manade på. De halvtravade ut varierande fort. Det som är viktigt är just detta att inte jaga på dem de första gångerna, för att undvika att det blir ett stressmoment. Att lära sig att vara snabb ut brukar inte ta lång tid, men först måste man befästa att det är lugnt och harmoniskt med startboxlastning.
Dagens träning gick toppenbra!
Imorgon kommer kommentarer angående torsdagens starthästar. Jag siktar också på en ny bilduppdatering inom kort, kan bli imorgon det med om vi har tillräckligt med bilder.

 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1