Dagbok

Stallets dagbok

Efter en lyxig fredag med firande av torsdagens framgångar så blev inte lördagen sämre. Ungefär samma upplägg, först rida alla turer och därefter en längre fika med bubbel och tårta. Man brukar ju säga att delad glädje är dubbel glädje och det stämde absolut här. Så härligt att få fira tillsammans med så många ägare, hela köket var proppfullt. Hela tre tårtor dök upp idag, både fina och goda allihop. En av dem var designad med halva tårtan i vinrött som Approachs dress samt hans namn skrivet och den andra halvan i Light Treadings blå färg och hennes namn, supersnyggt!
Träningen idag var mestadels av det snabbare slaget, många extra raska canters och en del rena snabbjobb.  
De som gick raskast var:
Australian Open och Bright Light tillsammans.
Perfect Girl Ester med High Max.
Himalaya och Stureplan ihop.
Beach Road One fick träna på raskare ensam.
Haweswater ett kortare arbete ensam.
Chizhou och Sharp Eye i raskare tempo tillsammans.
De gjorde sina arbeten mycket bra och såg fina ut. Det gjorde även övriga som gick snäppet lugnare men ändå ett gott tempo, jag är nöjd med dagens träning.
Jag hann så småningom (efter eftermiddagsarbete i stallet) precis hem för att hinna se prestigefyllda Epsom Derby (dvs det engelska Derbyt) som blev ett galet spännande lopp där de fem första var inom en halv längd.
Tränare Aiden O´Brien hade med sju av tretton hästar, bara det är ju en helt otrolig bedrift. Han vann också loppet och det för sjunde gången genom Anthony van Dyck (döpt efter en engelsk hovmålare). O´Briens hästar var också trea, fyra, femma och sexa och med tanke på hur tätt det var så är det minst sagt fantastiskt.
Tvåan i mål Madhmoon har Dawn Approach som pappa och det är alltså samma far som Approach och A Ragman.
Galileo är inte bara pappa till vinnaren Anthony van Dyck utan fanns med i stamtavlan på samtliga hästar i Derbyfältet, som pappa (till sex stycken av dem), farfar eller liknande. Helt otroligt vilken påverkan han har haft och har på hela aveln! Galileo är morfar till vår snart döpta franska tvååring vilket så klart känns lite extra bra en sådan här dag.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1