Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag och lite raskare träning på programmet, dock lite mindre fort än vi oftast brukar just på lördagar. Hästarna har tränat på ganska ordentligt den senaste tiden och kan behöva vänta ett par dagar tills nästa hårdare träning. Det blev ändå bättre tempon, men snäppet under extra raskt och hästarna såg fina ut och skötte sig bra.
Efter sista turen för dagen var riden väntade som vanligt allt vi brukar göra i stallet med skötsel av hästar, förberedande av foder inför kvällen mm mm. Dessutom var det packning av allt vi ska ha med oss till Göteborg. Normalt sett åker vi ju sen förmiddag eller lunch dagen innan, men nu ska vi testa denna gång att åka i natt istället. Då kan hästarna äta middag och sova halva natten hemma, därefter åker vi vid ett-tiden och bör vara framme vid  kl 6.30-7 ca. Då får de efter promenad äta frukost och har sedan ändå ganska många timmars vila innan det är dags för tävlingar. 
Eftersom Göteborg ligger betydligt närmare än Jägersro så är det nog just här man ska kunna göra ett sådant tidsupplägg. Det här är inget vi själva har kommit på, ganska många tränare gör så när det är lite kortare resor och det har fungerat bra. Sedan vill vi ju se själva hur jobbigt det blir med tur och retur på så kort tid för oss människor (speciellt Kurre som kör) och hur hästarna trivs med det. För känsliga hästar som inte reser så bra kan jag tänka mig att det är en fördel att vara hemma så länge som möjligt. Nu är Haweswater och Light Treading åt det coolare hållet, men det ska ändå bli intressant att se. 
Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1