Dagbok

Stallets dagbok

Resten av denna vecka öppnar dirttrackbanan först klockan åtta. Det beror på att det är minusgrader på nätterna för tillfället, så banan behöver preparering innan den är redo för träning varje morgon. Så idag fick vi då vänta med första turen tills dess och därefter var det ett fullspäckat schema med en del raskare träning de första turerna. Det gick jättebra, hästarna såg spänstiga och starka ut.
Klockan tio var det dags för startboxträning och då hade vi hästar som skulle dit också. High Max kvalar på söndag och han har tränat på att hoppa ut ur startboxarna tidigare. Förra veckan gjorde han det för första gången på länge och då var han lite långsam, så idag behövdes en repetition. Han var betydligt raskare ut nu och skötte sig mycket bra och fokuserat.
Vi var också där med Dhakota för första gången och han var hur proffsig som helst. Han skrittade in utan ledare och stod lugnt och fint, hur säker som helst. Det är verkligen roligt att se hur han har förändrats sedan kastrationen. Innan var han mer vild än tam, men nu är han lugn och samlad på ett helt annat sätt och han fungerar i träningen som han inte alls gjorde tidigare.
Även A Ragman och den odöpta franska var i startboxarna igen, de var ju där för första gången förra veckan. De var minst lika duktiga idag och kom långt i sin startboxträning. Först skrittade de igenom ett par gånger innan de sedan gick in samtidigt och stod kvar därinne. Därefter stängdes bakgrindarna och de fick prova att backa ett par steg för att känna att det var stopp bakåt och de tog allt med lugn. Slutligen testade vi att stänga och öppna framgrindarna framför dem utan att låsa, en första introduktion och det gick bra det med. Jag vet ju vilken påverkan problem med startboxar har på en häst, hur mycket det kan förstöra och ta deras energi. Så det känns oerhört tacksamt att de här unghästarna verkar ta det med ro och sköter sig så bra.
Eye for an Eye fick inte träna boxar idag, just nu är hon inne i en växtperiod och får ta det lite lugnare. Det är viktigt att ge hästen tid när den behöver det så den växer och utvecklas som den ska.
Imorgon tänkte jag köra en ny bilduppdatering här på hemsidan!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1