Dagbok

Stallets dagbok

Så var det äntligen lördag och inte bara träning på dirttracken utan det var många som gick i raskare tempon idag. Banan öppnade även idag kl 8.00 så vi väntade med första turen tills dess, men istället hade vi många ryttare och alltså större turer.
Tur 1:
Approach- friskt tempo ensam och trots att det gick undan rejält så var han ganska oberörd efteråt.
Beach Road One och High Max- tillsammans i mellantempo åt det något raskare hållet.
Haweswater- lugnt tempo ensam
Dhakota- hör och häpna så cantrade han på banan! Det hade jag verkligen inte trott, men sedan hans kastration har han blivit betydligt mer lätthanterlig. Hittills har han ridits ute runt området, så att gå ut ett varv på dirttracken idag var minst sagt en milstolpe. En eloge till Tobias som har lagt ner ett väldigt bra arbete på Dhakota och det har verkligen gett resultat!
Tur 2:
Label Black, Perfect Girl Ester, Space Dragon och Himalaya. I denna tur skulle även Mr Tooma Global ha ridits, han och Himalaya var planerade att träna tillsammans. Men han hade lyckats trampa av sig en sko och kunde inte gå med ut. En sådan sak sätter ju hela planen ur spel och man får tänka om.
Himalaya som skulle gå snäppet raskare än övriga fick då istället ligga bakom en bit och ta sig ikapp. Det var bara det att de övriga tre gick lite fortare än tänkt, de var rejält taggade allihop. Så alla gick exakt lika i tempo och Himalaya fick klara sig utan sällskap idag.
Tur 3:
Efter en trevlig fikarast med mycket folk var det dags för tvååringarna (förutom Dhakota då):
A Ragman, den odöpta franska samt Eye for an Eye var alla tre tillsammans ute på dirttracken tillsammans för första gången. De skötte sig exemplariskt och såg verkligen inte ovana ut, de galopperade på jättefint på ett klassigt vis.
Vi må ha lite för få tvååringar i år med bara fyra stycken så här långt, men oj så fina de är!
Samtidigt reds också Light Treading som gick i friskt tempo som ökades till ännu raskare över upploppet samt Chizhou som höll sig i något lugnare tempo. 
Tur 4:
Stureplan- ensam i mycket raskt tempo.
Australian Open och House in Order- tillsammans i raskt tempo
Power of Attorney och Bright Light- tillsammans i raskt tempo som ökades snäppet mer över upploppet.
Samtidigt som denna tur reds så serverade vi bubbel med lite tilltugg uppe på läktaren för de av våra ägare som var på plats. Det var en spontan grej vi hittade på för att fira banans öppnande och att säsongen är på gång. Supertrevligt i all sin enkelhet får jag säga! Vi bestämde sedan att det måste bli bubbel och firande av saker i större utsträckning framöver, man ska se till att ha roligt och lyfta positiva saker så mycket man kan.
Tur 5 och dagens sista tur:
Att få en hovslagare att dyka upp en lördag är inte det lättaste, men duktiga Erik Engblom kunde komma förbi och få på skon på Mr Tooma Global, vilket jag var oerhört tacksam för. Så nu kunde "Tom" ridas i den här turen istället, oerhört värdefullt att han kunde träna på idag istället för att missa dagens träning helt.
Daxios-ensam i ganska raskt tempo som ökades till full fart över upploppet fast ändå i hand.
Shylock och Mr Tooma Global- tillsammans i mycket raskt tempo.
Otroligt roligt att se alla dessa hästar ute på banan idag och hur fina de såg ut! Man blir oerhört glad över hur bra dagens träning gick och att vi nu har gått in i en ny fas i och med banans öppnande igen.
Nu önskar jag alla en fortsatt trevlig helg och på måndag är det dags för årets första anmälningar, till den 3e och 7e april!

 

 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1