Dagbok

Stallets dagbok

Imorse var det två-tre plusgrader lite otippat, enligt prognosen skulle det vara ett par minus. Efter all nederbörd som kom igår så insåg jag ganska snabbt att det är stor risk banan inte håller sig bra hela dagen. Den såg i alla fall fin ut på morgonen, men man kunde ändå se att den var rätt mättad på vatten.
Vi lade snabbt om planeringen och gjorde om dagens schema. Normalt sett brukar Fredrik rida ensam kl 6.30 medan övriga mockar stallet. Just idag var det dock ett mycket bättre upplägg att börja rida direkt och få ut hästarna medan banan var bra, allt arbete i stallet fick vänta till sist istället.
Alla ryttare red från första turen och när de kom in med en tur var redan nästa tur intagen från walkern, borstad och förberedd att sadlas. På det sättet gick det undan och vi hann träna nästan alla i raska tempon.
Jag hade lagt de som ändå skulle gå lite lugnare sist, så det gick jättebra med det här upplägget. Till näst sista turen för dagen hade banan hunnit bli betydligt sämre och vi fick ta det lugnare. Men hade vi kört på det vanliga arbetsupplägget och tidsschemat så hade hela fyra turer fått gå lugnt, så vi vann väldigt mycket på detta.
Det är det som är lite svårt just nu med alla väderomslag, det har varit många dagar då det varit bästa förutsättningar för en bana med bra fäste senare på dagen och sämre på morgonen, tvärtom mot idag alltså. Det gäller att vara snabb och ändra planen om det behövs.
Idag har jag nu som utlovat uppdaterat med nya bilder här igen och det är Wolframs toppenfina bilder som gäller, så missa inte dem. Kolla in under fliken Veckans Bilder!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1