Dagbok

Stallets dagbok

När jag åkte till stallet imorse så kändes det inte som några optimala förutsättningar för en bra bana. Någon plusgrad och regnet smattrade på vindrutan hela vägen till Bro Park. Så då var det roligt att bli glatt överraskad, banan såg mer eller mindre perfekt ut. Det var den antagligen tack vare att det var så pass kallt igår att kylan fanns kvar i marken.
Första turen för dagen var Daxios och Haweswater och efter en första lugn och uppvärmande canter så tyckte ryttarna att banan kändes jättebra hela vägen (det är en sak att den är bra när man själv går ut och går på den, men det kan vara något annat när man rider på den och känner den på ett annat sätt). Andra canterrundan för dem blev då i raskt tempo och båda hästarna såg mycket spänstiga och pigga ut. 
Nästa tur var Australian Open, House in Order och Himalaya och även de gick undan i friskt tempo hela vägen på ett starkt sätt. Dagen fortsatte sedan med att vi tränade på, de allra flesta gick i raskt tempo idag även om det också var några få som gick lite lugnare. 
Så klart tränar inte tvååringarna i alltför snabba tempon än så länge, men tillräckligt bra för att man ska kunna se hur fina de ser ut och vilken bra aktion de har när de galopperar. Är otroligt nöjd med hur fina de ser ut allihop!
Banan höll sig bra hela dagen, men mot slutet av förmiddagen så plattades den ihop lite mer vid harvningarna. Det gjorde att den blev lite mindre djup, men samtidigt lite hårdare under, så både en fördel och en nackdel i mina ögon.
Det känns verkligen bra att vi har kunnat träna på idag och att hästarna var på hugget och såg så bra och starka ut.
Imorgon får vi se om banan är bra igen eller inte, vi får ju ta det dag för dag nu när det slår över till plusgrader igen.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1