Dagbok

Stallets dagbok

Idag på morgonen låg graderna precis kring nollan och dirttracken kändes okej vid en första inspektion som jag brukar göra när jag anländer på morgonen. Man kunde känna att den var lite väl mättad på vatten, men den verkade ändå ganska så ridbar. 
Därefter sjönk temperaturen med bara någon grad, men det räckte för att torka upp banan lite ytterligare och den blev riktigt bra faktiskt. I nuläget gäller det att passa på och träna när banan tillåter det, man måste vara lite vaken för att göra ändringar i planen.
Man har ju ett upplägg för hästarna där man planerat in hur träningen ska göras olika dagar och när vädret är stabilt så behöver man inte tänka så mycket på banförhållanden. Så lyxigt har vi det dock inte nu utan varje dag får träningen anpassas efter hur banan är för dagen. Så det var ju väldigt glädjande att vi kunde träna på idag och speciellt med tanke på att lördagens planerade snabbare arbeten blev till lugn jogging.
En rask canter gick Label Black, Kew Bridge och Power of Attorney tillsammans. Även Light Treading cantrade på och det gick undan, det var snäppet ifrån snabbjobb i tempo.
Det var även fyra hästar som gick extra raskt och det var Himalaya och Space Dragon tillsammans och Chizhou tillsammans med Mr Tooma Global. Alla fyra såg fina och starka ut hela vägen, mycket nöjd med dem! Utöver dessa så var det en hel del mellantempon och lugnare också och även detta gick utmärkt. 
Åringarna jobbar vidare och sköter sig strålande, A Ragman och Eye for an Eye var ute på tur tillsammans idag med trav och canter. Dhakota och den odöpta franska åringen reds inne i longervolten och de har gjort väldigt snabba framsteg den senaste tiden.
Startanmälan idag till söndag och då har vi två starthästar och ett kval. Även anmälningar idag och det till årets sista tävlingsdag som rids nästa onsdag (den 19e) och vi har en hel del starthästar då.
Nu hoppas vi att dirttracken fortsätter att hålla sig fin även till tävlingarna på onsdag till att börja med!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1