Dagbok

Stallets dagbok

Vi hann inte mer än att fodra hästarna förrän regnet smattrade på taket. Det regnade på ganska rejält de första arbetstimmarna och en dirttrack som redan var väldigt mättad på vatten blev då ganska geggig. Banan verkar som jag skrev igår klara ganska mycket regn och nederbörd, men det finns ju någon slags gräns även där och efter flera dagars regn så avspeglade det sig även på banorna. Det som är bra är att nu när tjälen är borta så kommer vattnet rinna igenom ganska fort och det räcker nog med en dags uppehåll så hinner det torka upp.
Så idag blev de planerade snabbare arbetena istället till lugnare tempon. På våren och sommaren behöver man sällan fundera på hur vädret blir utan man kan köra på med träningen enligt sitt eget huvud. Höst och vinter så måste man dock hålla en helt annan koll på hur banorna är och hur vädret beräknas bli.
De senaste veckorna har det varit väldigt växlande med allt ifrån tio minusgrader till sju-åtta plusgrader med regn och det är klart att det påverkar hur mycket jobb och hur duktig än banpersonalen är och på Bro Park har de jobbat stenhårt verkligen.
Nu hoppas vi på lite tur med vädret framöver!
Vid lunch när allt arbete var klart så åt vi en väldigt god jullunch tillsammans, vi i stallet och många av de ägare som alltid brukar vara på plats på lördagar. Det här har blivit en mycket trevlig tradition som vi gjort de senaste åren. Ett sorts knytkalas där alla tar med sig något och det blir ett smaskigt julbord med de flesta ingredienser man brukar ha och jag tror ingen gick hem hungrig.
Nästa lördag anordnar vi Glöggfika i stallet kl 11.30 och alla är hjärtligt välkomna! Vi serverar glögg, kaffe och tilltugg, ett trevligt sätt att mingla och träffas samt naturligtvis hälsa på hästarna också. Anmäl er via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så blir det lättare att beräkna åtgång. Hoppas vi ses då!
Imorgon är det tävlingar på Jägersro och jag jobbar då i tv-studion. På sistone har jag varit tvungen att hoppa av flera tv-sändningar eftersom vi haft starthästar och det alltid går först. Så nu var det ett tag sedan jag stod i studion och det ska bli roligt!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1