Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det raskare träning samt två snabbjobb som gällde. Det var House in Order och Himalaya som jobbade tillsammans i ett längre snabbjobb samt Haweswater och Sharp Eye tillsammans i ett något kortare arbete. Både snabbjobben och den övriga träningen verkar ha gått utmärkt enligt rapport.
Det var ju också startanmälan till nästa onsdag då vi har fyra starthästar och ett kval. Endast Space Dragon startar på söndag, men alltså betydligt fler på onsdag.
Här i Florida var ett besök på Gulfstream Park inplanerat och vi var på plats på morgonen och såg tre turer tränas på banan. Vi var runt och kollade in stallarna samt tog sedan också en runda in runt läktare, ledvolt och uppsadlingsområde. 
Det första stallet vi var inne i var gjort av vit tältduk (antar som skydd mot värmen?), enormt högt i tak. Det andra stallet var i trä och lägre i tak, men lite mysigare. Samma upplägg för alla stallar; runt boxarna går det som en volt i sand där hästarna leds runt. Så de passerar alltså precis utanför varje box hela tiden vilket ju borde vara lite störande för hästar som står inne, men jag tror de vänjer sig fort vid det. 
Det finns tre olika sorts jobb (förutom tränare, assistent mm) som det är uppdelat i:
1. Arbetsryttare- de rider ofta 9-10 turer per dag och det går undan mellan turerna. När de är klara för dagen så tvättar de utrustning och smörjer alla saker, men i övrigt är det ridning som gäller.
2. Hästskötare- de sadlar nästa tur så den är redo och schamponerar hästarna efter de ridits och sköter sedan om dem. De sköter alltså ruljansen i stallet och ser till att allt går smidigt. De jobbar hårt och är på plats först på morgonen samt sköter eftermiddagsarbetet.
3. Ledare- deras uppgift är att leda hästarna efter de tränat, varje ridtur går nämligen direkt från banan hem. De tar då hästen direkt och leder den först några varv så den får blåsa ut lite. Därefter håller de i medan hästen tvättas och schamponeras och sedan leder de igen, oftast i ca 30 minuter.
Det var väldigt intressant att vara där och gå runt och se allt. Nu var det tyvärr inte så jättefina hästar på plats än, de kommer först om några veckor. Just nu håller tävlingarna lägre klass för att sedan gå upp betydligt om ett tag och då kommer de flesta av de här hästarna åka till andra banor. 
Ryttarna var av väldigt varierande kvalitet och det tar inte lång tid att förstå hur glada de måste vara när de får in bra folk som kan rida, som Fanny som nu har flyttat hit och verkar ha tänkt sig att stanna här framöver. 
Efter träningen var avslutad så tog vi då också en sväng runt publikplats och det var verkligen klassigt och fint. Det ligger precis bredvid ett stort köpcentrum och de har kasino inne på banan, på både gott och ont. Mest gott kanske att få in folk, men det betyder nog också att många som är där överhuvudtaget inte är där för att se kapplöpningar.
Det var ett väldigt intressant och lärorikt besök, stort tack till Fanny som tog sig tid att visa runt överallt!
Imorgon är det dags för hemgång igen, vi åker via New York med ett stopp där på några timmar innan vi sedan landar i Sverige igen tidig lördag morgon. Blir nog en uppdatering här från New York i väntan på flyget. 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1