Dagbok

Stallets dagbok

Igår kväll anlände vår nya åring från Frankrike. Det var precis innan tävlingarna och det hade hunnit bli mörkt ute och visst gick det att se hur snygg han var, men närmare bedömning fick vänta till idag. En häst av det tuffa slaget, han gick rätt in i sin box utan tvekan igår kväll och ställde sig lugnt och åt direkt. Han verkar ha ett grundmurat självförtroende och lugn, stressar inte upp sig men är ändå framåt och pigg.
Idag blev det bara en lite lätt longering och han förstod direkt vad han skulle göra och rörde sig oerhört lätt och fint i trav och galopp. Dessutom har han kanske den bästa skritt jag har sett vilket är viktigt, det visar hur elastisk en häst är i kroppen och det säger mer än man tror om förmågan att galoppera fort.
Han fick också vara ute i hagen en stor del av förmiddagen och galopperade runt där en hel del och verkade tycka det var roligt. 
Än har han inget namn och vi försöker ju undvika att hitta på smeknamn som inte har en koppling med namnet, så än så länge heter han "Franska" tills han får ett namn.
Känns fantastiskt spännande och roligt att ha fått in en så fin häst och även om han kostade en del får han ses som ett stort fynd. Han kostade 45 000 euro, men då ska man veta att det bara att betäcka med hans pappa Le Havre kostar 60 000 euro. Dessutom har han en världens bästa avelshingstar Galileo som morfar. Tittar man på Le Havres avkommor så har den högst rankade, som heter La Cressonniere (obegsegrad efter åtta starter och 117 i OR vilket är nästan 100 i svensk handicap) just Galileo som morfar!
Hans uppfödare hade hoppats på betydligt mer betalt och ropade tillbaka honom för 51 000 euro, men sedan får de ju värdera att antingen ha kvar hästen eller få ett lägre pris än de önskat. På en så här stor auktion med nästan 600 hästar så finns absolut fynd att göra, det finns ju inte obegränsat antal köpare. Så vi lyckades efter klubbslaget deala till oss honom för ett väldigt bra pris i sammanhanget.
Så nu är han här och han är verkligen hur fin som helst!
Dagens träning var av det raskare slaget för flera av hästarna. Power of Attorney och Himalaya gick ett lättare snabbjobb tillsammans väl i hand båda två. Friskare tempon även för House in Order, Light Treading, Mr Tooma Global och Sharp Eye och de såg starka och bra ut allihop. Sedan var det mellantempon och även lugnare för några och roligt var att se Approach ute på banan igen efter kastration. Han har haft en testikel som legat högt upp och förmodligen stört honom en del, men nu är den och den andra bortopererad och idag blev det en lugn jogg på banan.
Åringarna tränar vidare, igår gick A Ragman och även Eye for an Eye ute på rakbanan och de sköter sig strålande båda två, riktiga proffs. Även Dhakota är duktig, han kom ju nyss in i träning men har nu börjat ha sadel på sig. Igår spände vi sadelgjorden för första gången och det blev mycket bockande först i longervolten, men han lugnade sig snart och idag kunde vi sadla honom inne i boxen. De lär sig enormt fort!
Imorgon är det tävlingar igen och för oss är det ett kval och en starthäst, båda tvååringar. Har uppdaterat kommentar angående chans och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1