Dagbok

Stallets dagbok

Hemma efter en ganska stressig dag. Träning som vanligt idag, men efter många snabbare arbeten igår så var det lugnare tempon som gällde idag, de flesta turerna var mera åt jogginghållet även om det var några hästar som tränade på lite mer.
Igår var det då snabbare arbeten och de som gick raskast var:
Bright Light och Beach Road One tillsammans
Label Black och Shylock tillsammans
Himalaya och Space Dragon tillsammans
Daxios och Mr Tooma Global gick inte lika fort som de andra, men åt det raskare hållet.
Samtliga hästar gick lätt i hand och med ett bra upplägg som gjorde att det blev ordentlig träning utan att trötta ut dem för mycket. Innan vi har alla provsvar och vet hur mycket hästarna är påverkade så känns det viktigt att se till att de inte ansträngs för hårt. Det är ju viktigt att fortfarande träna, men lagom.
Igår vid lunch anlände också nya åringen Dhakota som jag skrivit om här förut. Pappa är Barocci och mamma Dharawal som vi hade i träning tidigare och som hade enormt mycket kapacitet. Så det är väldigt spännande stam! Vi hämtade honom igår från hans uppfödare Annika Stalfelt och han skötte sig fint med lastandet, var sedan lite orolig i transporten men inga större problem. Idag har han varit ute i hage hela förmiddag och det blir likadant imorgon, han får lite mjukstart och så brukar vi göra med åringarna när de kommer in och allt är nytt. 
Från och med måndag börjar vi träna longering och det ska bli roligt att se honom röra sig lite mer organiserat som det blir vid longering.
Idag var det förutom träningen även Fullmäktigemöte från förmiddagen och ändå fram mot kvällen, så det var mycket att hinna med i stallet innan det var dags att bege sig mot Bålsta där mötet avhölls. Nu är jag hemma igen, men även imorgon bitti och fram till lunch är det möte igen.
Önskar nu alla en jättetrevlig helg (eller rättare sagt fortsättning på helg)!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1