Dagbok

Stallets dagbok

Att hästarna varit sjuka och därefter inte kommit tillbaka, det måste vi hitta en orsak till och det jobbar vi med i stort sett dygnet runt just nu. Det är ju något som inte stämmer eftersom de alla går på samma vis när det är lopp och maxprestation, de ser superfina ut och går lätt men sista biten finns det ingen ork kvar, det är slut på bränslet. I träning ser allt mer än bra ut, men i lopp fungerar det inte alls. 
Så just nu jobbar jag med två olika saker, det första är fodret som vi har redan ändrat mycket på nyligen och kommer ändra ytterligare en hel del. Där har jag idag efter ett antal timmars jobb känt att jag äntligen är i mål med det och hittat precis vad som krävs för att komma rätt. Det kommer ta några veckor innan den ändringen är färdig, men bara känna att man är helt klar med detta nu känns bra, det är ett väldigt stort och viktigt projekt som avslutats vad det gäller research mm.
Sedan jobbar vi samtidigt med att kolla av allt i och runt stallet, igår hade vi en expert på stallmiljö som inspekterade själva stallet och närmiljön och han återkommer igen nästa vecka för fler kontroller. Jag vill ju säkerställa att det inte finns något som är fel i eller runt stallet som påverkar hästarna. Vet man att allt är bra så har man gjort vad man kan för att inte nästa sommar med värme hamna i att få hästarna sjuka igen. 
Det finns en orsak till prestationerna som i år är tusen mil från hur hästarna presterat tidigare år och detta trots att vi nu har långt bättre hästar än tidigare. Vi borde ha ett rekordår i år och det har vi också fast åt fel håll och då gäller det att hitta anledningen och det hoppas jag vi gör nu.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1