Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det Lins sista arbetsdag och i slutet av månaden flyttar hon till England för jobb i John Gosdens stall, mycket spännande! Så idag hade vi avtackning med lyxfika och det var ingen som gick hungrig därifrån direkt när det serverades lax, köttbullar, brieost, fantastiskt bröd, tårtor mm. Jättemysigt och trevligt att vi var så många på plats, det var smockfullt runt bordet!
Vi önskar Lin stort lycka till och kommer med spänning följa hur det går för henne framöver. Fast vi säger inte riktigt adjö än då hon lovat att komma och fika med oss en del innan hon åker om knappt två veckor och kanske även tar någon tur på sin favorit House in Order.
Så vem kommer då att jobba istället för Lin i vårt stall? Är glad att kunna berätta att Amanda som jobbat heltid hos oss tidigare nu återkommer efter några år med kontorsarbete. För mig var det viktigt att hitta någon som passar in med oss då vi har en väldigt bra och positiv stämning i stallet med stor sammanhållning och dynamiken kan lätt förändras när en ny person kommer in. Självklart var det ju också extremt viktigt att hitta någon som rider tillräckligt bra och klarar hästarna samt är ambitiös och engagerad. Sånt är inte helt lätt att veta på förhand om man inte känner personen, kommer han/hon ha de rätta egenskaperna för jobbet? Därför känns det toppen att få in Amanda som jag redan vet har allt det där vi söker! Teamkänslan är väldigt viktig och det här känns jättebra.
Träningen idag gick bra, inleddes med några lugnare turer först innan sedan Approach och Light Treading gjorde ett mycket starkt snabbjobb tillsammans som gick undan rejält. 
Därefter var det en tur med Beach Road One, Bright Light och Power of Attorney som tillsammans cantrade i friskt tempo som ökades ytterligare över upploppet, vilket de gjorde lätt allihop, så fina tvååringar de är! Dagen avslutade sedan med lite lugnare turer samt Space Dragon som gick i mellantempo åt det raskare hållet.
Åringarna jobbar vidare och A Ragman är nu inriden och han är så otroligt lättlärd och cool, han kan redan efter några få dagar ridas lite överallt och har både travat och galopperat under ryttare. Självklart får man tänka på att det är unghästar man jobbar med och ta korta pass så de inte blir uttröttade utan bara tycker det är skoj.
Eye For An Eye kom ju in senare och henne har vi börjat hänga på och göra lite inridningsövningar, men inte suttit upp på än. Tömkörningen med styrning över området går jättebra och även hon är en klipsk och lättlärd häst.
Det blev en supertrevlig och bra lördag på alla sätt. Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1