Dagbok

Stallets dagbok

Dagen kan sammanfattas med DIMMA. Det var inte många meter man såg framför sig på morgonen i bilen på väg till Bro Park, det var nästan som på film med en tät vit rök överallt. Normalt sett brukar det släppa ganska fort när solen går upp. De första två turerna bestod av hästarna som startar eller kvalar imorgon och de gick i lugna tempon, så då gjorde det inte så mycket att man bara såg upploppet och inget mer.
Därefter började den raskare träningen, men det var totalt omöjligt att se bortre långsidan eller sista sväng. Man står och glor på en kompakt vit vägg av dimma där upploppet börjar och bara väntar på att de ska dyka upp. Står man länge och stirrar så börjar man till slut inbilla sig att man ser något, "kommer de där kanske, jag tyckte jag såg något röra sig...". Måttligt spännande faktiskt.
Kan i alla fall säga att den lilla bit jag såg dem så såg de fina ut och alla ryttare var nöjda med sina hästar. Först sen förmiddag släppte till slut dimman och det gick att se hela banan igen.
Åringarna tränar vidare och är mycket duktiga. A Ragman tömkörs varje dag över hela området och nu har vi också börjat introducera inridning, än så länge bara genom att hoppa lite bredvid honom och lägga armen över sadeln. Det är viktigt att de lär sig att man rör sig bredvid och på dem, att vara försiktig innan man hoppar upp kan bli katastrof. Om hästen inte är van vid att någonting rör sig nära dem och så kommer man som ryttare lite i obalans så kan hästen få panik. Därför börjar vi alltid med att studsa runt lite bredvid dem så de förstår att det inte är farligt.
För Eye For An Eye var det sadelpremiär för idag och hon sköter sig med glans. Vi har övat lite i boxen utan att helt spänna sadelgjorden, men idag gjordes det ute i longervolten och det gick jättebra. Nästa steg sedan blir att börja med tömkörningen för henne. Båda hästarna är otroligt lättlärda och lyhörda och framför allt så rör de sig så lätt och spänstigt, mycket fina hästar!
Imorgon är det lunchtävlingar och vi har två hästar som kvalar och fyra som startar, dock två och två allihop så det är alltså i ett kval och i två lopp. Har uppdaterat kommentarer angående deras chanser och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1