Dagbok

Stallets dagbok

Hyggligt trött nu efter en lång dag, precis hemma efter 17 timmar hemifrån... 
Dagen började som vanligt med träning och stallarbete, men eftersom det ju var åringsauktion så var det lite bråttom att hinna dit och kolla hästar. Jag var där en sväng igår och hann i alla fall se några av dem, men det var en hel del kvar att titta på. 
Klockan går fort när man ska hinna få ut och kontrollera hur varje häst ser ut och står och rör sig. När själva auktionen började så fick vi kombinera att titta på hästar och hålla koll på auktionen samtidigt, blir lite så det går till.
Planen innan var noll till två hästar beroende på vad vi hittade och naturligtvis att det var till rätt pris. 
En häst blev det och jag är jättenöjd med vårt inköp av nr 25 Eye For An Eye som kostade 85 000 kr. Ett fint sto med Wilshire Boulevard som pappa som är ny på hingstmarknaden och vars avkommor gick dyrt på den danska auktionen, bl a den allra dyraste på den auktionen för 575 000 danska kronor. Han har ju väldigt fin stam och blir mycket spännande att följa i aveln framöver.
Hon hade det vi letade efter; snygg med utstrålning, korrekt benställning och hennes allra största fördel tycker jag var hur hon rörde sig. Hon hade en oerhört spänstig och bra skritt vilket är något väldigt viktigt att titta på, det säger mycket om hela motoriken i kroppen.
Auktionen som helhet kändes lite underlig, vissa hästar gick mycket högt och vissa väldigt lågt, var lite antingen eller vilket i och för sig är bra att marknaden säger ifrån.
Var och en får ju själva värdera sin häst och till vilket pris man vill släppa den, men visst känns det lite sådär med väldigt höga återrop på 400-500 000 kr som det ju var även om det på pappret ser ut som att de såldes. Svårt att göra något åt det så klart, men tittar man noga på resultatet så var det många hästar som egentligen inte såldes och det till höga priser.
Reglerna för auktionen säger att de inte får starta i Magic Million-loppet om de inte sålts på auktionen vilket gör att man inte kan skriva att de återropats, då är de inte kvalificerade. Men är det okej att samma person som sålde hästen köper den fast som privatperson eller i tränarens namn och då räknas den som såld? Detta gör att resultatet blir missvisande och är något för arrangören att fundera över.
I övrigt en mycket bra arrangerad auktion och auktionären Alastair Pimms är inget annat än fantastisk. Att han orkade hålla igång i så många timmar utan ens en paus och han gör det så himla bra och trevligt, dessutom i ett raskt och bra tempo.
Efter auktionen återstod den lilla detaljen att få hem hästen och det brukar finnas några transportörer man kan anlita vilket jag bokade ganska snabbt. Dock drog detta ut på tiden hur mycket som helst så först kl 21.30 kunde vi installera henne i boxen hemma. Hon verkade ta det med ro och ställde sig och åt direkt, hon var hur cool som helst.
Så det blev en väldigt lång dag, men en bra dag!
Imorgon är det då tävlingar igen och är man i närheten av Bro Park och kan ta sig ut så rekommenderas detta starkt då det är årets största tävlingsdag på vår bana med bl a Stockholm Cup, i år med internationella gäster och den högst rankade häst vi någonsin haft i Sverige, Thundering Blue har handicap 100!
Två starthästar för oss och som vanligt kan du läsa kommentar angående deras chanser under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1