Dagbok

Stallets dagbok

Idag var något av en veterinärdag. High Max och Beach Road One skulle kastreras och när man väl bestämt sig för att göra det så vill man ju ha tid till det så snabbt som möjligt.
Efter mycket letande så fick vi till slut tid inne på Solvallas klinik och vi åkte dit i Kurres transport. Kan säga att lastningen gick inte helt smidigt... High Max uppförde sig perfekt, gick på transporten direkt och stod där hur lugnt som helst och väntade. Och väntade fick han göra... Beach Road One var inte lika exemplarisk utan vägrade gå på och var allmänt stökig. Vi provade det mesta och det var faktiskt nära att vi gav upp, men till slut så klev han upp på transporten och det tog nog dryga 45 minuters möda innan han var lastad. 
Nu är båda kastrerade och det känns jättebra att ha fått det gjort. Vi valde stående kastration som är en enklare procedur än att söva dem och de var tillbaka i stallet redan efter ett par timmar.
Vid lunch väntade vi sedan in Mälarkliniken som skulle filma Light Treading i halsen när hon gick snabbjobb. Hon har ju underpresterat i flera starter och de har hittat ett eventuellt fel i halsen som gör att hon inte får luft. Det här felet som det förmodligen är (vi har ännu inte fått det helt bekräftat då de skulle studera hela filmen under kvällen först) är mycket lättåtgärdat och kommer göra enorm skillnad. Jag såg själv på den tv-skärm som de hade hur tydligt det var och det hela var väldigt intressant.
I övrigt var det träning som vanligt och det blev en lång och intensiv dag. Vi har också redan kommit igång med nya åringen A Ragman, han har longerats lite lätt och rör sig så lätt och fint. Han har också tagit promenader runt området där han skrittat genom startboxattrapperna bland annat, han verkar vara en cool typ som tar det mesta med ro. Han är naturligtvis ute i hage så mycket som möjligt under dagarna också. Än har vi inte skolat in honom i walkern, vi väntar lite med det då han ändå är ute och rör sig en hel del varje dag.
Imorgon är det en lite lugnare dag efter två intensiva träningsdagar!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1