Dagbok

Stallets dagbok

I gårdagens inlägg skrev jag aldrig något om den åring vi köpte igår. Auktionerna har ju börjat nu och det är dags att börja köpa in de hästar som ska kunna konkurrera nästa år och framåt. Det är ju otroligt viktigt att få in nya unghästar och vi kommer åka på flera auktioner under hösten. Där är det bra att ha en agent som finns på plats nästan överallt och har koll, så man inte missar något fynd. 
Igår köptes en mycket fin fuxhingst som är lite släkt med Approach kan man säga. Samma pappa (Dawn Approach) och från samma stuteri. Han har Trempolino som morfar och har en syster som vunnit Grupp 3 och med flera Grupp och Listedplaceringar, 95 i tysk handicap. Han är redan döpt och heter A Ragman (Ragman är tydligen en superhjälte), hittills känns det som att man antingen hatar eller älskar namnet att döma av folks reaktioner. Och då är det väl ett bra namn när det står ut på det sättet, att folk kommer ihåg det? Han kostade 19 000 euro vilket får ses som ett fynd med tanke på stam, syskon och hur han också såg ut och rörde sig. Han anländer förmodligen inom en vecka så där och det ser vi så klart mycket fram emot!
Dagens träning gick utmärkt, idag var det hela åtta turer som skulle ridas men tack vare en lite extra tidig start på morgonen så kunde första turen komma ut tidigt och all träning flöt på strålande. Det var ganska många hästar som tränade på i raska tempon och det såg jättebra ut.
Idag på eftermiddagen hade vi en minnesceremoni för min pappa som ju gick bort i somras. Vi bestämde oss då för att vänta med just det här till efter sommaren för att många skulle kunna komma. Efter mycket funderande så bestämdes att vi skulle hålla till på Ryttarstadion, inne på Ryttarbaren. Ett annorlunda upplägg på en minnesceremoni, men vi ville göra det till något bra och positivt. Till slut kom över 70 anmälningar in och det var till och med några fler än vad som egentligen skulle gå in i lokalen, men med lite planering och fix så gick det bra. 
Jag måste säga att det var helt fantastiskt och jag tror att pappa hade varit så nöjd med detta. Folk kom från alla tider, vissa hade vi inte träffat på 20-30 år. Otroligt nog var alla sig väldigt lika om än lite äldre och det var en så fin och bra stämning med tal och mingel och en väldans massa minnen. Så klart var det känslosamt, men vi åkte nog alla så småningom hem med en väldigt glad och positiv känsla över att det här var så lyckat och rätt, precis i pappas anda. Känns så bra att vi gjorde det här på det här sättet, det översteg alla förväntningar. Tack till alla som kom för att hedra och minnas pappa, ni gjorde den här dagen till något helt extra!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1