Dagbok

Stallets dagbok

Mycket positiv lördag med mycket folk på plats och träningen gick utmärkt. Som jag sagt tidigare så känns det enormt uppåt i träningen, det känns som att vi äntligen sopar ut de sista resterna efter den där jädrans halsinfektionen som förstört så mycket av säsongen. Hästarna ser starkare och bättre ut än på evigheter och tittar man på hur de ser ut i kroppen och pälsen så är det också stor skillnad mot för någon månad sedan, de är klart glansigare och snyggare nu.
När det gäller tvååringarna så ligger de så klart i lite olika fas hur långt de har kommit. Här kommer en liten rapport angående våra tvååringar:
Approach har ju redan debuterat och var så när seger senast, hans plan är ett maidenlopp över 1600 meter och därefter Vinterfavoriternas Pris.
Australian Open har kvalat och siktar på debut den 8 september, han är långgalopperad och behöver helst distans, vi har flera större lopp över längre distans i åtanke för honom under hösten.
Beach Road One var anmäld till kval för några veckor sedan, men kom in i en växtfas och fick ta det lite lugnare. Nu är han uppe i goda tempon igen i träningen och det bör bli kval inom några veckor. 
Kew Bridge har startat två gånger med tredjeplatser, men jag tror inte vi har sett alls vad hon kan än. Nu blir det Amacitalöpning den 4 september och första starten på gräs vilket bör vara en fördel. Framöver sedan så är distans ett stort plus för henne, hennes helsyster har i år varit tvåa i Ungerska Derby och vann därefter Ungerska Oaks, inte illa!
Power of Attorney och Sharp Eye som båda köptes på Irland i våras tränar på för fullt med snabbjobb och de kommer kunna kvala ganska snart, de är klart på gång.
Bright Light har utvecklas mycket i kroppen den senaste tiden och har än så länge inte gått några snabbjobb, men är nu redo att ta upp träningen ett snäpp till.
Chizhou och Perfect Girl Ester har följts åt i utvecklingen. De har växt och har inte varit klara för annat än lugnare träning, men nu har de börjat öka upp tempona mer och mer och har den senaste tiden tränat på betydligt vassare.
High Max var den som jag från början trodde skulle komma ut först, men har stoppats av halsinfektionerna som satte sig länge på honom. Han galopperar väldigt lätt och nu när vi vartefter ökar upp hans träning så tror jag det inte dröjer länge innan han är kvalklar.
Detta var då våra tvååringar, på måndag kommer en rapport om övriga hästar!
Den här lördagen avslutades med mysig grillunch på uteplatsen, vilken perfekt avrundning på arbetsveckan!
Imorgon är det tävlingar på Göteborg och ni hittar mig i Tv12 kl 12.30-14 när V4an sänds. Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1