Dagbok

Stallets dagbok

Två intressanta snabbjobb idag:
Shylock och Power of Attorney gick ett kortare snabbjobb tillsammmans. De lade upp lite mer tempo innan sista sväng och så ökade de på från 600 och gick egentligen bara riktigt fort över upploppet.
Shylock är på gång och siktar på en start i början av september och därefter Breeders för fyraåringar som ju går över tre distanser (sprint, miler och stayer) samma dag, vilket gör att det oftast är lite färre startande eftersom hästarna delas upp på tre lopp. Han har haft ett långt tävlingsuppehåll, men ser ut att ha utvecklats mycket under den tiden.
Power of Attorney tränar på mot kval och går framåt snabbt hela tiden. Än är han inte helt redo, men några veckor till med snabbjobb och raska canters så bör han vara kvalklar. Nästan i varje träningspass kan man se att han gjort ytterligare framsteg.
Daxios och Himalaya gick ett längre ordentligt snabbjobb tillsammans. De var uppe i full fart ganska omgående och det här blev en väldigt bra genomkörare för båda två.
Himalaya är anmäld i Göteborg nästa söndag (den 19e) över 2400 meter (han ska helst ha så långt som möjligt) i en bättre Guldhandicap och det blir första tävlingsresan för honom.
Daxios har siktet inställt på sitt huvudmål för i år, Norsk Derby den 26e. Han brukar alltid träna ensam eftersom han är känslig med sina muskelvärden och då är det oftast bättre att inte behöva anpassa sig efter någon annan utan kunna göra sin träning mera avslappnat själv. Så idag var första gången i sällskap på jag vet inte hur länge och vi är jätteglada över att det fungerade så bra, det gör att man får upp träningen ett snäpp ytterligare. Han har ganska lång tid från sin start i Tyskland till Norsk Derby och tiden har han behövt för att återhämta sig och bygga upp sig igen. Dock är det då extra viktigt att ha honom väl förberedd när han haft långt mellan lopppen och det här blev verkligen bra idag!
Hela dagen flöt på bra med raskare canters och några i lite mera mellantempon. 
Imorgon är det ju tävlingar igen och vi har Approach till start och det ska så klart bli väldigt spännande även om vi hellre hade sett honom på gräset. Nu har dock loppet flyttats till dirttrack och det är inget mer vi kan göra åt det utan får acceptera läget. Har uppdaterat kommentar angående hans chans under fliken Starter (& Resultat).
Har också uppdaterat med nya bilder igen och det är duktiga Wolfram som har varit i farten och tagit fina bilder både i träning och tävling, ni hittar som vanligt detta under Veckans Bilder!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1