Dagbok

Stallets dagbok

Kl 3.55 imorse gav jag upp snoozandet (det är ju så härligt att somna om tio minuter en eller två gånger...) och det var hög tid att gå upp. Vi började jobba kl 5 imorse och när man väl var uppe och igång så var det en bra idé att börja tidigare innan den allra värsta värmen satte in. I första hand gör vi detta för hästarnas skull, men det var faktiskt ganska skönt även för oss att ha jobbat klart en timme tidigare än vanligt i den här hettan.
Träningen idag kändes väldigt rolig, det var flera hästar som tränade på lite extra raskt och skoj att några av dem var tvååringar. Vi hade ganska många hästar som var på gång när de blev sjuka och det blev då så klart ett rejält avbrott i uppträningen men nu är alla på gång upp igen. Det är väldigt olika hur långt de har kommit, mest beroende på hur länge de fick medicineras och hur pass sjuka de var.
De som gick raskast idag var:
House in Order gick ett gott tempo från bortre långsidan med en liten ytterligare ökning över upploppet. Han ser så stark och bra ut och tog sin årsdebut hur bra som helst. Nu väntar debut på gräs i Göteborg om knappt två veckor. 
Där ska också Haweswater starta och hon cantrade på i friskt tempo idag och även om hon är liten så är hon snabb och liksom bara flyter över marken. 
Beach Road One gick sitt första riktiga snabbjobb idag och hade med sig Kew Bridge som sällskap. Det var inget långt jobb utan de gick en god canter och så testade de att öka in på upploppet för att se om han förstod att han skulle gå fort. Han var lite förvånad i ungefär 100 meter och sedan speedade han iväg storstilat och tyckte det var så skoj att han fortsatte i god fart hela svängen efter mål. Han såg mycket klassig och fin ut! För Kew Bridge var det jättebra att få gå en liten kortare bit och känna att det här var ett ganska enkelt och mindre arbete, bra för självförtroendet och humöret.
Approach gick samtidigt men han hade ett annat upplägg, friskt tempo från bortre långsidan och ännu lite snabbare sista biten. Nu ser jag verkligen fram emot hans nästa start som blir om tre veckor. Han är äntligen frisk igen och i verkligt fin form, han kommer att kunna visa sitt rätta jag nästa gång.
Sen var det dags för den ännu odöpta e Authorized och Australian Open att öka på. NN (No Name, men vi uttalar det NN på svenska) som vi kallar honom tills hans namn kommer har ju gått fort på Irland och vi har också testat att öka på med honom innan han blev sjuk och då var han mycket speedig. Så här var det mera ett test för att kolla konditionen och han gick helt okej men det märks att han behöver cantra på lite mer innan han är redo för längre snabbjobb och kval. Han tappade en del i form när han var sjuk. Tror dock inte det dröjer så länge ändå, han har gått framåt mycket bara den senaste veckan och är snabbt på väg uppåt i form.
Australian Open är nu inte långt ifrån kval, han har tränat på en del den senaste tiden och något mera riktigt snabbjobb så är han redo att kvala. När han går ensam ser han lite grön ut, men så fort han tränar i sällskap så ser man hans enorma steg, han lägger så mycket mark under sig i varje steg. Trots att det gick undan sista biten så gör han det lätt och han imponerar.
Samtliga tvååringar är friska och tränar nu, så flera snabbare arbeten kommer att komma nu vartefter.
Snäppet under de som gick fortast idag gick:
Stureplan cantrade på lite mer idag för första gången på ett tag och han ser inte ut att ha tappat så väldigt mycket i kondition. Han siktar på start i augusti, men inte helt klart än vilket datum det blir, vi får se hur mycket jobb han behöver för att vara startklar. Roligt att se honom träna på igen!
Daxios har återhämtat sig bra efter den enormt långa Tysklandsresan och han laddar batterierna och tränar samtidigt, idag i lite friskare tempo för första gången sedan resan. Norsk Derby är det som gäller för honom, hans stora mål för året.
Även de hästar jag nu inte har nämnt tränade på utmärkt. Det känns väldigt positivt i träningen nu så ni hoppas vi verkligen att det kommer märkas i loppen också framöver.
Vi har faktiskt för ovanlighetens skull inga starthästar på lördag och det känns ganska bra att få lite mer tid att säkerställa att hästarna är helt återställda, friska och i form innan vi tävlar igen.

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1