Dagbok

Stallets dagbok

Vi lyckades faktiskt kontrollera samtliga hästar i halsen idag! Fick besked under förmiddagen att veterinären från Mälarkliniken skulle komma vid lunch med en assistent och så skulle vi kontrollera så många vi hann idag. De har portabla maskiner, det hade ju inte varit realistiskt att resa in till kliniken med alla hästar.
De anlände precis när vi avslutade lunchfodringen och var klara med förmiddagsarbetet, så då var det bara att sätta igång.
Ganska snabbt lyckades vi jobba upp en bra arbetsordning som gjorde att det gick så effektivt som möjligt. Jag hämtade och lämnade hästar fram och tillbaka medan de rengjorde och spritade maskinen. Både veterinären och jag antecknade var och en för sig, jag ville ha koll på exakt hur varje häst var och det dröjer lite innan jag får alla journaler.
För varje häst så är det ju oerhört intressant när bilden kommer upp på skärmen och man ser först hur svalget ser ut och sedan går ner i luftrören och en bra bit ner där.
Hade inte trott att vi skulle hinna med alla hästar, men det gjorde vi på drygt tre timmar och det kändes väldigt skönt att få full koll på samtliga.
Utan tvekan har vi en massa sjuka hästar. Som en sammanfattning kan jag säga att av 26 hästar så har vi 11 som är helt friska och 11 som nu får medicin. Sedan har vi ytterligare 4 stycken som man ser har varit sjuka men nu är det bara lite som återstår, de ska fortsätta att träna men bara lugnt en vecka så bör det lilla som kvarstår vara helt borta.
Tack vare att alla nu blir medicinerade samtidigt så bör vi ha mycket goda chanser att få bort det här väldigt snabbt. De medicineras i 5 dagar och ska inte träna under tiden och ett par dagar till, en vecka utan träning. Därefter börjar de ridas igen, men lugnare träning första veckan. Så om 14 dagar är det fritt fram att träna på igen för samtliga.
Hade vi istället bara kollat de som är aktuella för start så är det ju lätt hänt att någon annan står kvar med infektion och smittar vidare och så går det runt.
När vi var klara var jag helt slut i huvudet av all koncentration, man står och glor på den där tv-skärmen hur länge som helst och så försöker man skynda på emellan.
Är väldigt tacksam att de kunde komma med så kort varsel och att vi fick till det här, det betyder jättemycket att få full koll så här fort!
Innan kollen idag så tränade vi hästarna och det mest spännande var att se tvååringarna för första gången på gräset. De gick bara lugnt, men jag tycker det är bra att passa på att träna på underlaget när tillfälle ges och de var väldigt duktiga och såg fina ut allihop.
Allra först på morgonen innan gräsbanan var öppen för träning så fick Daxios specialtillstånd att träna där i högervarv. Han startar ju i Hamburg om ett par veckor och det är i höger varv och då är det viktigt att testa det innan. Han klarade det galant och såg helt strålande ut. Han var också en av de hästar som var helt friska som tur var!
Imorgon är det lite lugnare träning och så en massa medicinering.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1