Dagbok

Stallets dagbok

Mest spännande idag var väntan på startlistan inför måndag då det ju är dags för riktiga storlopp mest hela kvällen. Extra roligt att vi har tre startande och alla är i storlopp och två av dem till och med i klassiska lopp!
Approach startar i Future Stars som är det första stora loppet för i år som rids för tvååringar. Förra året debuterade vi Light Treading där som vann, så vi får se om vi kan försvara titeln. Dock är kanske Approach lite mera stayerbetonad och frågan är om han hänger med i svängarna eller behöver längre distans.
Mr Tooma Global startar i Jockeyklubbens 2000 Guineas och det ska bli väldigt spännande att se hur långt han räcker, han har gått framåt mycket med lopp i kroppen.
Light Treading startar i Svenskt 1000 Guineas, på listan såg det lite tveksamt ut om hon skulle komma med så det väldigt roligt att hon gjorde det och hon är klart bättre på gräs än dirttrack.
Alla tre fick bra spår (4, 5 och 4) och vi ser med spänning fram emot dagen. Att vara med och konkurrera i de stora loppen är ju extra roligt så klart och det är det vi satsar på framför allt med de yngre hästarna!
Dagens träning gick bra, de som jobbade på gräset igår gick i lugnt tempo idag och annars var det en del bättre tempon för flera av hästarna. Roligast var att se de två nya hästarna från Irland, Sharp Eye och den ännu odöpta e Authorized. De gick en lugnare canter som sedan ökades något i svängen och på upploppet fick de gasa på lite extra. Detta var för att få lite mer koll var de står träningsmässigt samt få se hur de såg ut när de sträckte ut lite mera. Det här gjorde de verkligen toppenbra, två hästar som vi satsar på för de stora loppen framöver och igår efteranmälde vi båda till Norsk Derby 2019, precis som vi gjorde med Daxios förra året.
Imorgon är det lite träning på morgonen om än åt det lugnare hållet eftersom dirttracken är stängd för underhållsarbete. Vid lunch lastar vi in packning, oss själva samt Global Boxticker och beger oss mot Jägersro för start i Svenskt Derby Trial torsdag. Många storlopp nu och det är ju hur skoj som helst!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1