Dagbok

Stallets dagbok

Faktiskt onödigt att åka hem igår kväll för att lägga sig och sova och sedan gå upp några timmar senare och köra tillbaka. Hade ju lika bra kunnat sova kvar på soffan i stallet när det blev så himla sent igår. Det tar ju mig 40 minuter att köra enkel väg, så nästan 1,5 timme man kunde ha sparat till sömn istället vid närmare eftertanke.
I alla fall så var det glädjande att komma tillbaka stallet på morgonen och se att alla hästar mådde bra, gårdagens starthästar hade tagit sina lopp fint.
Blandad träning åt det mera raska hållet idag. Fortast gick Global Boxticker och House in Order som tränade tillsammans och de såg mycket starka och bra ut.
Roligt också att Stureplan nu är igång igen efter sitt korta uppehåll, idag bara i lugn canter och han verkar vara på hugget.
Tvååringarna tränar på och gör det mycket bra. Tack vare att vi har så pass många så är det ganska lätt att para ihop dem efter hur långt de har kommit i träningen. Australian Open och Bright Light tränar oftast tillsammans och de är ännu inte uppe på snabba canters men har börjat smyga upp tempot mer och mer. Idag i ganska gott tempo vilket de gjorde lätt och fint båda två.
High Max och Beach Road One tränar just nu ihop och de håller sig i något lugnare tempo, men de börjar komma igång och det dröjer nog inte så länge förrän de börjar träna på lite mer. Övriga alternerar vi vilka de rids tillsammans med och ofta äldre hästar, Kew Bridge tränade med Shylock idag t ex och båda gick i ganska gott tempo lätt och fint.
Idag testade vi också att hoppa Akoya, han håller på att skolas om till ridhäst. Han fick bara skutta över några småhinder men verkade tycka det var skoj och han var klart entusiastisk.
Imorgon är dirttracken stängd, men vi kommer ändå träna en del hästar på området istället. Fredrik kommer rida hela förmiddagen imorgon och även torsdag innan han sedan åker till Norge.
Vi åker ju imorgon till Övrevoll med Daxios som startar på torsdag kväll. Planen är att vi ger oss av framåt eftermiddagen när i alla fall den värsta hettan har gett med sig och då är vi framme sent på kvällen. På torsdag kväll går han i lopp 2 kl 19.00 och vi kommer sedan köra hem under natten.
Rapport kommer imorgon som vanligt och troligtvis från lastbilen när vi är på väg.

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1