Dagbok

Stallets dagbok

Det blev en minst sagt lång dag idag. Efter två timmars sömn och uppstigning kl 3 imorse så var jag på Arlanda tidigt och planet gick via Amsterdam som jag aldrig har varit i förut, även om det nu bara blev inne på flygplatsen. Tulpanernas stad var ingen överdrift därinne i alla fall, fullt med ställen där det såldes tulpaner i trä, tyg, i fröpåsar ja allt möjligt.
Efter 1,5 timme gick då nästa flyg mot Dublin där jag mötte upp med vår agent Börje Olsson och vi blev hämtade av auktionsfirman. Bilresan tog 1,5 timme och vi var framme vid breeze upen lagom när den precis hade börjat.
Nu tycker jag inte den här breezen är det viktigaste att se live, den finns ju filmad. Jag vill hellre först inspektera hästarna och när man hittar någon man fastnar för, då studera filmen.
Vi tittade i alla fall och så klart antecknade några som såg extra fina ut. 
När breezen var slut vilket tog några timmar så tog vi en runda ner till stallområdet. Nu är det så att det är inte på det här stället hästarna är imorgon, idag var vi på tävlingsbanan Gowran Park och imorgon är vi på Goresbridge auktionsplats.
Förutsättningarna idag att inspektera hästar var inte de bästa, ojämnt underlag och det är svårt att göra en rättvis bedömning. Vi hann dock titta igenom några, men de som såg okej ut får vi kolla noggrannare igen imorgon. Då är det helt andra förutsättningar med ett stort ridhus där alla hästar leds runt i ca 20 nummer i taget innan det är deras tur. Dessutom massor med jämna och även asfalterade vägar man kan ta ut hästarna på. Så imorgon blir det betydligt mer intensivt att hinna med att inspektera alla hästar.
När både breeze och tiden i stallområdet var slut för dagen så bjöds alla på en buffémiddag med två rätter samt vin och dessert. Inget superexklusivt men trevligt ändå och auktionsfirman har verkligen bra service. Vi blir hämtade och körda överallt, det var bara för oss att säga till efter middagen när vi ville åka så kördes vi till hotellet. 
På hemmaplan rapporteras allt bra och idag var det startboxträning för en del av våra hästar. Viktigast var att Approach skulle testas inför start på måndag. I kvalet tappade han ju 20-25 längder minst och det vill man ju inte direkt att han gör på måndag... Han hade lärt sig massor på kvalet och var hur duktig som helst denna gång, skönt!
Alla andra skötte sig också mycket bra och träningen gick helt enligt plan.
Nu är det dags att hinna sova ikapp lite och vara laddad inför morgondagen!
Själva auktionen börjar imorgon kl 10.30 vilket är kl 11.30 svensk tid. Det är ca 200 nummer efter strykningar så den lär hålla på i ganska många timmar. Vill ni se den så kan den ses live här:
http://www.irishhorse.com/bloodstock-sales/
Håll tummarna för att vi hittar rätt häst imorgon!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1