Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag igen, otroligt vad tiden flyger fram. Var inte så länge sedan vintern hängde kvar alldeles för länge och nu är det verkligen sommar, fantastiskt härligt!
När man jobbar med hästar med tidiga mornar och en stor del av arbetet utomhus så är det här belöningen för att man orkade när det var vinter. Det är en minst sagt stor skillnad att gå upp i kolmörker, köra bil på en isig och hal väg och sedan jobba i minusgrader jämfört med att vakna av solsken, köra bil på sommarväg och sedan arbeta i väldigt mycket behagligare klimat.
Inne i stallet är det ganska kallt på vintern, men så har vi det med mening för att få bra luft, så då får man helt enkelt klä på sig ordentligt och ha tjocka täcken på hästarna. På sommaren är luften sval och fräsch inomhus även om det är tryckande hett utomhus, vi har verkligen ett bra luftsystem i stallet om man bara använder det rätt (det handlar om hur man öppnar taket och ventilerna i varje box, så luften cirkulerar på det sätt som det är meningen).
Dagens arbete och träning gick mycket bra. Vi började rida en timme senare idag, så istället jobbade vi undan en del den extra timmen vi jobbade inne i stallet. Vi hann förutom all fodring och tempning av hästar även med tvätt av vattenkoppar, stoppa hönät till kvällen mm, sådant som vi gör under förmiddagarna. På det sättet var i alla fall en del av stallarbetet klart när träningen inleddes och restern gjorde vi efter sista turen var klar.
Själva träningen gick bra och som ofta nuförtiden så var det väldigt blandat. Att det är så beror på att de flesta hästar är på olika planeringar beroende på när de startade senast och ska starta igen och vilket upplägg de har på träningen. Det är därför så bra att vi har så pass många hästar i stallet så det går ändå att para ihop de som behöver sällskap, det finns alltid flera som ska göra liknande träning.
Hästarna såg fina ut och det blev en trevlig dag med mycket folk som vanligt.
Imorgon är det lugnare på träningsfronten. Istället jobbar jag med tv-sändningen där V4 sänds från Århus i Danmark. Kl 12.30-14 går den i Tv12. 
Önskar nu alla en fortsatt trevlig helg!
 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1