Dagbok

Stallets dagbok

Några minusgrader på morgonen och även om det inte var direkt kallt så var det tillräckligt för att marken skulle vara frusen. Jag vet att det bara är februari än så länge, men visst hade man fått lite vårfeeling som nu försvann fort... Dessutom började det snöa på morgonen och på bara någon timme så var det vitt överallt. 
Det funkade bra att rida på morgonen, men under förmiddagen när graderna steg så blev det lätt s k styltor, dvs när snön packar sig i hovarna. Men som tur var så hade vi en tidig start på dagens turer och därmed hann vi rida klart innan det blev alltför osäkert underlag. 
Idag var PA (Gråberg) tillbaka efter sin Mexico-semester, att döma av solbrännan har han inte spenderat semestern inomhus direkt... 
Nu fortsätter vi genomgången av hästar och idag är det Princeton Graduate:
Vi köpte honom på breeze up auktion som tvååring och då var han stor och gänglig i kroppen. Han vann direkt i debuten, men kunde sedan inte alls hantera banan i sina andra start på en mycket lös gräsbana i Svealandlöpning. 
Över vintern till treårssäsongen utvecklades han massor i kroppen och blev en stark och musklad häst istället, en enorm skillnad. 
Förra året som treåring gjorde han det väldigt bra i storloppen där jag känner att med lite mer tur hade han kunnat få så mycket mer utdelning. Han var t ex bara 2,5 längd från att vinna Norsk 2000 Guineas som fyra och Hotline Bling som vann är ju en väldigt meriterad häst, där gjorde han ett topplopp som var så nära. 
Han var trea i Derby Trial och även trea i Major Michelets Minnelöp mot äldrehästar. Han var fyra i Norsk St Leger och där var han först av alla treåringar, loppet är ju sedan några år tillbaka även öppet för fyraåringar. Han gjorde det bra hela tiden och hade varit värd en seger i något av de här loppen.
Nu inför fyraårssäsongen så är han nyligen kastrerad och det ska bli intressant att se vad det ger, förhoppningen är att det ska gynna honom ett snäpp ytterligare. 
Han är en stor häst som bör ha ännu mer utveckling kvar i sig. Han är allround och funkar bra både på gräs och dirttrack, distanser från 1600 och ända upp till de extra långa distanserna på 2800 meter. Han reser bra och kan tävla lite överallt där det passar. Jag tror han kan få en jättebra säsong och göra det ännu bättre än förra året. 

 

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1