Dagbok

Stallets dagbok

Normalt sett har vi väldigt många hästar som rids varje dag, i stort sett alla. Just idag var det dock något lugnare eftersom de hästar som chiropraktorn jobbade med i tisdags inte reds. Två dagar efteråt ska de bara skritta för att de till fullo ska tillgodogöra sig behandlingen. Så imorgon rids de igen och då är det fullspäckat schema för oss som vanligt.
För de som reds (trots allt de flesta hästar) gick träningen utmärkt idag och hästarna såg fina ut.
På dagens program stod också kastration av våra två stallkatter, Lester och Frankie (döpta efter Lester Piggott och Frankie Dettori). De är så himla vilda och busiga och det får de gärna vara, men vi vill inte att de ska börja dra iväg när våren nalkas. En kastration kan förhoppningsvis lugna ner dem en aning. 
Normalt sett så springer de runt benen på oss mest hela tiden, men imorse så var de puts väck, försvunna. Är det inte så himla typiskt, som att de känner på sig att något är på gång? Dock lyckades vi klura ut att de befann sig borta mot gräshagarna och i god tid innan veterinären anlände så var de infångade. Allt gick bra och vid lunchtid så var de ganska pigga igen, de återhämtade sig fort.
Avslutningsvis för idag något helt annat; Nyligen flyttades de två svenska klassiska loppen 1000 Guineas (tidigare Dianalöpning) och 2000 Guineas (tidigare Jockeyklubbens Jubileumslöpning) från den 28 maj till den 18 juni. Det här har det varit en del debatt om framför allt i Danmark, de är missnöjda eftersom de här loppen nu hamnar nära deras klassiska lopp.
Min inställning är (som delas av de flesta andra tränare vad jag vet...) att det här är en stor förbättring för oss här i Sverige. Nu kommer istället Trials till de här loppen att avridas den 28 maj, vilket innebär att de går på gräs. Har man en häst som inte har startat på gräs och man tror det är en gräshäst, ja då får man chansen att visa det. Att avrida Trial på dirttrack är ju helt iskallt med fel förutsättningar. 
Vi tränare har jobbat hårt länge för att få till den här ändringen. Nu kom vår nya VD och ändrade på detta, mycket bra gjort! I en intervju (på galopsport.dk) säger Fredrik Reuterskiöld att hans uppgift som VD är att jobba för att göra det bästa för Sverige. Det är rätt inställning, vi ska väl inte göra det sämre för oss själva för att anpassa oss efter andra? Då kan ju de också ändra datum om de vill, det är ju fullt möjligt om det nu är så viktigt.
Jag förstår att det alltid är någon som missgynnas här och där när det är ett digert storloppsprogram över hela Skandinavien som ska samsas. Men det är på tiden att vi gör ett optimalt program för de svenska loppen, det är inte hela tiden vi som ska flytta på oss. Känns kanonbra med den här ändringen!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1