Dagbok

Stallets dagbok

Från och med idag så är då dirttracken stängd och på nätterna är det fullt fokus på att köra rakbanorna när det är kallt. Det märktes imorse, rakbanan var i fint skick direkt och det gick mycket bra att cantra där. Just nu har vi i och för sig många travturer, men framför allt åringarna cantrar. 
Nu får man anpassa in träningsrundorna efter träning på rakbanan och det kommer att gå utmärkt. Med två rakbanor med olika lagt underlag (även om båda är dirttrack) så har vi alla förutsättningar för fina träningsförhållanden under omläggningen. Normalt sett tränar vårt stall helst och mestadels på stora banan, men under den grundträning som görs med hästarna nu så är rakbanorna minst lika bra att vara på. 
Nu blir ju detta första vintern utan tävlingar och så här har ju Jägersro det alltid. Personligen tycker jag att det ska bli väldigt spännande att se vad det ger till nästa säsong. Normalt sett så startar Stockholmstränarna sina hästar under vintern då banorna ofta är lösare och tyngre. Tävlandet gör att det sedan blir lite bråttom att hinna med en vila och därefter grundträning. Nu har vi gott om tid att göra ett gediget grundarbete inför nästa säsong och vi har hästar som kommer fräscha och förberedda. 
Självklart förstår jag att inte alla resonerar så här och är beroende av att ha starthästar under vintern. Även för oss innebär ju detta missade starttillfällen och pengar, men jag väljer att se detta som något väldigt intressant inför nästa säsong istället.
Har uppdaterat med nya kort idag och ni hittar dem som vanligt under fliken Veckans Bilder, kolla in Wolframs fina bilder där!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Följande tvååringar finns det andelar kvar i:
  Kew Bridge e Jukebox Jury, tyskfött sto 20 procent kvar, i detta fall säljs andelarna som ett undantag i 5 procent och uppåt och det är via Easy KB.
  Vi har också en relativt ny ännu odöpt tvååring e Mastercraftsman. Här håller vi på och bildar ett konsortium och det är möjligt att det kan bli någon andel kvar där eventuellt.
  Det här är verkligt högklassiga individer med stark stam och de siktar mot storlopp både i år och nästa år. De har kommit långt i sin träning och ser mycket lovande ut båda två.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1