Dagbok

Stallets dagbok

Så var regnet tillbaka igen, hur mycket regn finns det egentligen? Förstod ganska snabbt att det endast skulle bli lugn träning idag och var i alla fall otroligt nöjd med att vi tränade på igår och att vi jobbade då World Gone Mad som startar på onsdag.
Efter lite provridning både på dirttracken och på rakbanan så visade det sig att denna gång var rakbanan ett bättre val. Det är konstigt nog inte så att vid mycket nederbörd så håller den ena banan bättre än den andra alltid utan detta är väldigt olika.
Förutom den lugna träningen som mest får räknas som motion så jobbade vi också med åringarna. Här kommer en liten delrapport hur långt varje häst har kommit:
"Max" (Hello Max, men nytt namn på gång) har kommit så långt att han rids ute på tur med Marius Federigo (som vi använder som sällskap till åringarna) och han har både travat och även galopperat under ryttare. Han sköter sig kanonbra, är cool och tuff.
"Vero" (odöpt efter Excelebration, namn på gång) har kommit lika långt som Max, rids ute på tur. Hon är stor för att vara ett sto, men väldigt lätt i kroppen och rör sig så lätt och fint.
Kew Bridge har vi ännu bara ridit inne i longervolten. Det här är ett sto som är enormt tuff med stark vilja på rätt sätt. När hon anlände såg hon fin ut i kroppen, men oj vad hon har utvecklat sig sedan dess muskelmässigt, fantastiskt snygg.
Perfect Girl har en utstrålning utöver det vanliga, hon bara lyser av självförtroende och coolhet. Hon har påbörjat sin tömkörningsträning både inne i longervolten och även ute på området.
Chizhou är helsyster till Chizalady men har ett helt annat psyke, till skillnad från sin syster så är hon lätt att ha att göra med och har inte alls svårt att ta in nya saker, anpassar sig lätt. Därmed har hon bara där helt andra förutsättningar. Hon kan nu sadlas inne i boxen och vi har precis introducerat tömkörningen och ska börja jobba mer med det.
Approach (Agent Approach, men ska döpas om) kom så sent som i tisdags kväll. Longering förstod han direkt och idag satte vi på sadel för första gången. Blev som vanligt massa bockande först, men han lugnade sig snabbt. 
Australian Open kom samtidigt och även han förstod longeringen direkt och fick idag på sig sadel för första gången, vilket gick bra det med.
De båda nya är det svårt ännu efter så få dagar att säga något mer om annat än att båda två är enormt fina och snygga hästar som bara utstrålar klass!
Har sagt det förut, men är enormt tacksam och peppad över att ha så fina och kvalitativa åringar. De tvååringar vi har i år har inneburit ett stort kliv uppåt för oss i klass och därför var det viktigt att vi kunde fortsätta den utvecklingen genom att få in lika fina åringar i år. De har vida överskridit alla förväntningar, fantastiskt vilka hästar vi har!
Imorgon siktar jag på att kunna göra en ny bilduppdatering, men detta hänger lite på Wolfram. Han har varit på plats både idag och igår och tagit en del kort och hans fantastiska bilder är ju väldigt roligt att få med, så jag vill gärna vänta in dem om möjligt. 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1