Dagbok

Stallets dagbok

Trevlig och händelserik lördag! Naturligtvis träning som vanligt och idag var äntligen dirttracken bra igen, mer eller mindre hela veckan har den varit för geggig och djup. Inte så konstigt egentligen efter de enorma mängder regn som kommit, banan har blivit rejält övermättad på vatten och det har tagit tid att torka upp. I det läget gäller det att ha is i magen och helt enkelt ta det lugnt med träningen tills dess att banan är bra igen, vilket den var idag.
De som gick raskast var:
House in Order- gjorde ett oförklarligt dåligt lopp senast och vi kunde först inte hitta någon anledning varför. När vi sedan satte igång och red honom igen så kändes det som att något störde honom i kroppen, han var inte sig själv. Vår chiropraktor gick då igenom honom och han var låst baktill i ryggen, kanske sträckte han till sig i startögonblicket eller liknande? I alla fall fick hon loss det som var låst och nu efter några dagars lugn träning kunde han cantra på raskare. Han har nog aldrig sett bättre ut än han gjorde idag, imponerande fin!
World Gone Mad- stark och pigg som vanligt, han är alltid väldigt peppad när han kommer ut och ska träna och ligger på rejält. Ni som brukar vara på tävlingarna kan gärna kolla in honom nästa gång han ska starta vid nedstartsgaloppen, i stort sett varje gång kör han en serie bocksprång på väg till start, han älskar att träna och tävla!
Label Black- har ännu bara kvalat och är förmodligen vår nästa tvååring till start. Han var sjuk när han kvalade visade det sig efteråt, men nu är han frisk sedan ett tag tillbaka och tränar på för fullt, idag i friskt tempo. Han har tränat på ganska ordentligt, men behöver nog ändå någon månad till innan han är helt redo för start. En jättefin häst som kommer bli ännu finare nästa år när han har utvecklats ytterligare.
Övriga hästar cantrade i snäppet under dessa i tempo eller lugnare och träningen gick fint och alla såg bra ut.
Åringarna tränade vidare och de gör stora framsteg varje dag, några av dem var till och med ute på en liten ridtur idag tillsammans med Marius Federigo som vi har mest som förhäst åt dem.
Det är så roligt att se hur mycket de lär sig och hur duktiga de är allihop!
Idag hittade vi också ett bra hem till vår Björne, Glad Bear. Jag satte för någon månad sedan in en annons på Poison Ivy och skrev där att vi hade fler hästar till salu. Vi har sålt undan en hel del hästar som inte räckt till i loppen eller som kanske tröttnat på galopplivet och förtjänar ett nytt liv som ridhäst. Jag tycker vi har hittat fina och som det känns bra hem till dem allihop.
Glad Bear vill vi inte sälja, men däremot hitta ett hem som fodervärd där han kan stanna helst hela livet. Fick säkert in över 70 svar på den där annonsen, det har varit ett väldigt tryck på ridhäst som det verkar. Ett enda mail av dessa kände jag kunde vara helt rätt för Glad Bear och efter telefon och mailkontakt så kom de idag och tittade och provred. Känns jättebra och rätt och på tisdag åker han till sitt nya hem!
Efter en härlig dag med träning, mycket folk och även lite trevligt firande av Shylocks seger i söndags med tårta och alkoholfritt bubbel (mer eller mindre alla kör ju bil) så avslutades arbetsdagen med en lång promenad med hundarna där vi även tog ett helt varv runt gräsbanan som faktiskt känns över förväntan efter en hel säsong med lopp.
Väl tillbaka i stallet insåg jag att jag hinner inte hem förrän det är dags för de två nummer i Baden Baden vi bevakade. Så upp med datorn och så väntade jag i stallet istället på att de här hästarna skulle komma in i ringen. Det jobbiga var att den vi helst ville ha gick efter den vi ville ha i andra hand. Fanns en stor risk att vi inte skulle ha råd med häst nr 2, hur ska man tänka taktiskt? Vi bjöd en bit på den första hästen, men bestämde oss därefter för att hellre gå "all in" på den andra. 
Så kom han in, en svart hingst vars pappa är Dabirsim, en av de absolut hetaste hingstarna i Europa. Snittpriset på avkommorna efter honom har i år varit 81 000 pund i Europa och på de fåtal som gått på auktion i England/Irland har snittet legat på 217 000 pund! Dock är den här auktionen i Baden Baden enormt prisvärd, t ex att jämföra med auktionen i Deauville för några dagar sedan där priserna tvärtom var galet höga.
Pulsen var hög när buden började komma in, men så kändes det som att det började mattas av, en bra bit under det pris vi förväntat och för endast 32 000 euro blev han vår! Så himla glad! Inga fel alls på honom utan tvärtom såg han kanonfin ut. Nu har vi ytterligare en högkvalitativ åring som kan vara med och konkurrera i de stora loppen.
Ni som har Facebook kan se bild på honom på vår sida där, tryck på Facebookmärket längst upp här på hemsidan så kommer ni till vår Stall Malmborg-sida.
På tisdag kväll kommer han och han heter Australian Open, jättefint namn tycker jag. I samma transport kommer också Approach (hette Agent Approach på auktionen) som vi köpte på septemberauktionen i Baden Baden tillsammans med övriga tre, han stannade kvar på bete en månad. Ser verkligen fram emot deras ankomst!
Vi fick in så fina åringar förra året, de som är två år i år. Vi har verkligen tagit ett rejält kliv uppåt i klass och kvalitet på hästar och då vill man ju så klart fortsätta i den riktningen och fortsatt få in bra hästar. Tycker varenda en av de åringar vi har nu har verklig potential och det känns oerhört spännande inför nästa säsong.
Vi har nu sju åringar samt en åttonde jättefin som just nu är på inridning och kommer in om några månader. Det är samma antal som förra året, känns perfekt eller möjligen någon till. Då har vi många hästar som kan träna tillsammans och få till ett bra upplägg. Vi har ju också som sagt gjort oss av med många hästar vilket gör att vi kommer landa på samma antal som tidigare, 26 stycken cirka. På några års sikt skulle jag gärna öka lite i antal hästar, men nu är det en ökning av kvalititen som är prioriterat och det känns det verkligen som vi har lyckats med.
Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

 

 

 

 

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1