Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det startboxträning som gällde. Den började kl 10 så innan dess red vi alla hästar som inte skulle träna där. De som vi i första hand ville träna var tvååringarna samt de hästar som ska kvala inom kort. Tvååringarna har tränat flitigt i startboxattrapperna över vintern, så nu var det spännande att se hur de skulle reagera när det var riktiga startboxar. Planen var att inte ställa några större krav, detta skulle vara en liten introduktion och en bra upplevelse. 
Måste säga att samtliga hästar med råge överträffade alla förväntningar, faktiskt så var ingen det minsta svår utan de uppförde sig lugnt och bra och var hur säkra som helst.
Först fick de skritta igenom en gång och därefter två gånger till där de stod still inne i boxarna innan de gick ut igen. Ena turen stängde vi också bakgrindarna så de fick vänja sig vid dem också. Verkligen roligt att se hur bra de skötte sig och hur trygga de var allihop!
Det är förmodligen startboxträning varje torsdag nu ett tag framöver och vi kommer att öva flitigt varje gång med våra hästar.
I övrigt idag var det blandade tempon som gällde, några cantrade på i ganska bra tempo. Raskast idag gick Daxios, Stureplan, Himalaya och Mr Tooma Global, samtliga såg mycket bra ut.
Vill också nämna Koko Taylor och Miss Global Tooma. Båda hästarna har tagit tid på sig och trots att de än så länge inte är uppe i några raska tempon så har de en mycket bra utveckling just nu, de är klart på väg uppåt.
Dagen avslutades med ett Ikea-besök där vi handlade en hel del saker vi behövde till stallet (eller köket i stallet snarare) samt även en sväng till Plantagen och bilen var fullastad när vi kom tillbaka till Bro Park. Vi hann också med att plantera de där blommorna, så nu ser det trevligt ut vid vår infart!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1