Dagbok

Stallets dagbok

Så var det World Cup dagen idag! Det extra fantastiska är att detta är en stor händelse här. På Dubai Racing Channel som finns på tvn så har det direktsänts i stort sett dygnet runt från banan, man har kunnat se både träning, intervjuer och studioprogram med tips och diskussioner. Tidningen Gulf News har haft massor med artiklar varenda dag och idag var det en hel bilaga med all info om varenda lopp och intervjuer med tränarna. Så här stort skulle det vara i Sverige också, vilken dröm!
Som vanligt när man väl är på banan är säkerheten rigorös, man går igenom en säkerhetskontroll ungefär som när man flyger, de röntgar väskor mm. Har man inte varit här tidigare är World Cup dagen det klart mäktigaste att se så klart, men annars är de andra tävlingsdagarna något lugnare och trevligare på det sättet.
Jag prioriterade att så många gånger som möjligt hänga vid uppsadlingsområdet inför loppen, att få se förberedelserna och uppsadlingen är både roligt och intressant. 
Inspirerande så klart att se allt detta och hela kvällen var härlig med lopp i absolut högsta världsklass, bara att få se allt på nära håll är något helt extra och vi åkte alla hem nöjda och glada med många intryck från kvällen.
Trots att Dubai World Cup är det högst värderade loppet så var det inte Thunder Snow som imponerade mest, det var Mendelssohns fantastiska seger med 18,5 längd det som fastnade hos mig, vilken häst!
Imorgon åker vi hem igen, men en bättre resa än så här kunde jag inte önska. Har hunnit ladda batterierna lite, men också fått se både träning, tävling och stallarna på nära håll och det ger lite extra pepp nu när vår säsong hemma snart drar igång på allvar.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1