Dagbok

Stallets dagbok

Imorse var det uppstigning tidigt och ut till Meydan som gällde. Igår anlände en av våra ägare, Urban (Jonsson) med familj (fru Karin och dotter Sofia) och trots att de var framme först sent i natt och inte sovit länge så ville de följa med ut till banan, väldigt roligt att få visa allt tycker jag.
Kändes som att det var värt att dra in på nattsömnen, alla de största tränarna som t ex Bob Baffert och Aiden O´Brien var där. Alla stod på ett litet område i svängen efter mål, där det också fanns ett mindre tält med kaffe, juice, smörgåsar mm, allt är toppenorganiserat.
Tränare och press minglade runt där och bevakade träningen, varje gång nya hästar kom skrittande ut förbi oss så smattrade alla kameror hysteriskt. Extra roligt tycker jag det var att se Aiden O´Briens alla hästar komma ut i en stor tur tillsammans, så fina allihop! Mendelssohn som startar som nästan favorit imorgon var minst sagt hingstig, han vrålade och skrek både när han skrittade, travade och till och med när han cantrade. Ändå har han uppenbarligen bevisat att han kan prestera på världsnivå, för mig som föredrar att inte kastrera hingstar om det är möjligt tyckte detta var extra intressant att se.
Efter träningen var avslutad vågade vi oss ut för att känna på dirttrackbanan (man vill inte gärna lalla ut där och vara i vägen när någon häst kommer galopperande). Jag tycker banan var helt perfekt, den var lagom djup och fluffig. Hemma i Sverige har vi en ständig debatt om banan ska vara vältad eller ej och hur djup den ska vara. Denna bana är inte vältad men samtidigt ändå inte för djup utan att för den skull vara för hård heller. Så här tycker i alla fall jag en bana ska kännas, precis lagom på alla sätt.
Resten av dagen spenderades mestadels i skuggan, närmare 40 grader idag så man behöver inte direkt frysa...
På hemmaplan rapporteras allt bra och det var en något lugnare träningsdag idag medan de imorgon kommer cantra på lite mera.
Imorgon är det då Dubai World Cup, missa nu inte detta! Loppen visas på Atg Live och första start är kl 13.45 svensk tid. Alla lopp är ju topplopp, men så klart är själva World Cup roligast och störst och det går som lopp 9 (sista lopp) kl 18.50 svensk tid. Efter lopp 6 visas den mäktiga invigningen som brukar vara en show utöver det vanliga och även den tror jag visas i Atg Live.
Förra året vann ju Arrogate World Cup på ett otroligt imponerande sätt. Han tränas av Bob Baffert, kommer han vinna i år igen? Han har två hästar i loppet och West Coast är favorit till att vinna, men det känns ändå som ett öppet lopp. Ett sto utmanar alla hingstar, ska Forever Unbridled bli första sto att vinna? Pavel håller jag lite extra på, en högoddsare visserligen men vi såg honom när vi var i stallarna häromdagen och han såg toppfin ut och har tydligen jobbat imponerande.
Ser enormt fram emot hela tävlingsdagen!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1