Dagbok

Stallets dagbok

En fantastisk första dag i Dubai! Men vi tar det från början eftersom jag igår i mitt korta inlägg utlovade en rapport idag både från igår och idag:
Gårdagen började inte på topp när vår ena stallkatt Frankie kom skadad till stallet med blod på sig och haltade. Raskt in till djursjukhus med honom, men det visade sig som tur var inte vara så farligt, han hade fått ett antal sår som togs om hand. Svårt att veta exakt vad som hänt, att döma av skadorna så var det oklart enligt veterinären. Nu får han ha tratt på sig tills alla sår är läkta., skönt att det gick förhållandevis bra i alla fall och Frankie verkar vara vid gott mod.
Efter en rejält kall natt med mer än tio minusgrader så var banan lös på morgonen men förbättrade sig fort under dagen.
Det var ett antal hästar som cantrade på raskt och de såg mycket fina och taggade ut, vi var alla väldigt nöjda med träningen överlag.
Strax före lunch var det full fart mot Arlanda och så flyget direkt till Dubai, det gick på under sex timmar och var smidigt och bra. Ett utmärkt tillfälle att sova en stund samt kolla film (digert utbud av filmer när man flyger Emirates), jag såg filmen Wonder bl a och tyckte verkligen den var toppenbra, rekommenderas varmt!
Framme i Dubai lokal tid kl 23, men sedan tar det ju ett bra tag innan man kommer igenom tull och får väska och kommer iväg till hotellet. Ovanligt nog är klockan här i Dubai bara två timmmar mer än i Sverige, alla gånger tidigare jag varit här är det tre timmars tidsskillnad men sommartiden i Sverige tar bort en timme.
Somnade först strax efter kl 2 och kl 5.50 ringde alarmet och det var dags att gå upp, äta frukost och åka ut till banan. 
Fanny Olsson är här i Dubai och har hand om en amerikansk häst (Run Time) som ska starta på lördag. Hon var så himla snäll och fixade in oss i stallarna, det är inte så lätt annars att få komma in där. Tanken var ett kort besök för att få se lite hur allt fungerar där, men det blev till slut hela förmiddagen och det var enormt lärorikt och inspirerande. Fick kolla in massor med intressanta saker och fick också senare åka med över till Mike De Kocks stall och se allt där, fantastiskt roligt! Betyder otroligt mycket att få ha varit med om detta, minst sagt mycket att ta in efter idag.
Avslutar dagens rapport med en statusuppdatering angående dirttrackbanan: 
De hade planerat att öppna den idag för lättare träning, men efter en kall natt så var den inte tillräckligt bra för det. Imorgon och på fredag är det inplanerat större jobb med hyvling och preparering av banan för att göra en slutfinish. Kan man hoppas på att den kanske premiäröppnar på lördag?

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1